Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióInstitut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert
lang=ca
La Casa Bardín, seu de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert Modifica el valor a Wikidata

EpònimJuan Gil-Albert Simón Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusorganització
institut Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballprovíncia d'Alacant Modifica el valor a Wikidata
Història
ReemplaçaInstituto de Estudios Alicantinos Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Part deConfederación Española de Centros de Estudios Locales
Diputació d'Alacant Modifica el valor a Wikidata

Lloc webdip-alicante.es… Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

L'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert és un organisme autònom local, adscrit a la Diputació d'Alacant, creat al començament dels anys vuitanta, prenent el nom d'aquest poeta, novel·lista i assagista alcoià, i emmarcat en el Patronat Josep Maria Quadrado del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).[1]

Entre d'altres, els seus objectius son els de promoure, realitzar i col·laborar en treballs d'investigació, estudis i manifestacions culturals; promoure i donar suport a treballs d'investigació, estudi i activitats de caràcter artístic, gràfic i plàstic; produir i editar treballs científics d'interés i de promoció de la cultura; constituir un fons documental; col·laborar amb institucions docents, culturals o artístiques; organitzar trobades, conferències, cursos, certàmens i tota classe de manifestacions culturals artístiques.[2][1]

El seu antecessor és l'Instituto de Estudios Alicantinos (IDEA o IEA), creat el 1951.[1] Des de l'any 2008, té la seua seu a la Casa Bardín.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Vercher Lletí, Salvador «Institut de Cultura Joan Gil-Albert». Diccionari d'historiografia catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana [Consulta: 2 juliol 2020].
  2. «Estatuts de l'Organisme autònom Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert» (PDF). Butlletí Oficial de la Província d'Alacant, núm. 31, 07-02-2004, p. 37.

Enllaços externs[modifica]