Ives Goddard

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaIves Goddard
Biografia
Naixement1941 Modifica el valor a Wikidata (82/83 anys)
Dades personals
FormacióUniversitat Harvard - Grau en Arts
Universitat Harvard - Philosophiæ doctor
Harvard College Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballLingüística diacrònica, antropologia, indigenous language of North America (en) Tradueix, etnohistòria i llengües algonquines Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciólingüista, conservador, antropòleg Modifica el valor a Wikidata
OcupadorMuseu Nacional d'Història Natural
Universitat Harvard
Smithsonian Institution Modifica el valor a Wikidata

Robert Hale Ives Goddard, III (1941–) és conservador emèrit al Departament d'Antropologia del Museu Nacional d'Història Natural al Smithsonian Institution. És considerat majoritàriament com el principal expert en les llengües algonquines i la família de llengües més gran algic.

Primers anys i educació[modifica]

Ives Goddard va rebre la seva llicenciatura en la Universitat Harvard el 1963 i el seu doctorat a la Universitat Harvard el 1969. De 1966 a 1969 va ser becari júnior de la Harvard Society of Fellows.

Carrera[modifica]

Després d'obtenir el seu doctorat Goddard va ensenyar a Harvard com a professor júnior.

El 1975 es va traslladar a la Smithsonian Institution. La seva pròpia investigació de camp s'ha concentrat en les llengües delaware i meskwaki (fox). També és conegut per treballar a l'algonquina massachusett, i la història del Xeiene. Ha publicat també en la història de la branca arapaho de l'algonquí, de la que els dos representants vius són l'arapaho i el gros ventre.

Goddard és una figura prominent en l'estudi de la metodologia de la lingüística històrica. Ha tingut un paper important en la crítica de la manovella obra lingüística històrica.

És l'editor lingüístic i tècnic del Handbook of North American Indians.

Enllaços externs[modifica]