Joan Villanove

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Jean-Charles de Montignac)
Infotaula de personaJoan Villanove
Biografia
Naixement1939 Modifica el valor a Wikidata (84/85 anys)
Nefiac (Rosselló) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptor Modifica el valor a Wikidata

Joan Villanove (Nefiac, 1939) és un rossellonès, escriptor en francès i resident a Ribesaltes. Ha publicat dues novel·les amb el pseudònim Jean-Charles de Montignac.

Biografia[modifica]

Després de treballar en el camp de l'educació i la formació professional, treballà per a la indústria automobilística en l'organització de concursos de vendes a nivell nacional. Entre els anys 1976 i 1990 treballà a Perpinyà en diversos sectors culturals i en mitjans de comunicació. Posteriorment es tornà a dedicar a la formació professional, fent seminaris de capacitació relacional.

En el camp dels mitjans de comunicació, Villanove ha col·laborat en la premsa diària nord-catalana; entre els anys 1988 i 1989 presentà a France 3 el programa televisiu Histoires d'ici, de freqüència setmanal i d'una durada de cinc minuts; i a France Bleu Roussillon tingué el programa de ràdio Raconte-moi les Catalans que s'emeté els anys 2003 i 2004. Com a escriptor, i d'entre les diverses obres que s'ha publicat, en destaca la Histoire populaire des catalans, amb diverses reedicions i també publicada en forma de fulletó a La semaine du Roussillon [1] entre el 2005 i el 2006; el llibre, en tres volums, és una obra de divulgació que ha obtingut anomenada a la Catalunya del Nord. Per bé que el text és en francès, s'hi intercalen citacions en català, i una interessant Declaració dels Drets dels catalans, en cinc punts. És President d'Honor[2] de l'Associació Les Amis du Pays Catalan. A més de la faceta de conferenciant, i l'elaboració del muntatge audiovisual Nosaltres els catalans de 65 minuts de durada, també ha cultivat la pintura com a afeccionat.

Obres[modifica]

Vídeo[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Raconte-moi les Catalans: Joan sense fe». La semaine du Roussillon, 23-29 juin 2005, pàg. 20. Arxivat de l'original el 2015-02-04 [Consulta: 4 febrer 2015].
  2. «Les amis du pays Catalan». Arxivat de l'original el 2009-09-30. [Consulta: 7 desembre 2010].