Johann Schaub

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJohann Schaub

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement22 setembre 1880 Modifica el valor a Wikidata
Frankfurt del Main (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Mort12 novembre 1965 Modifica el valor a Wikidata (85 anys)
Hanstedt (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor, director de cor Modifica el valor a Wikidata

IMSLP: Category:Schaub,_Hans_Ferdinand Modifica el valor a Wikidata

Johann Schaub (Frankfurt del Main, 22 de setembre de 1880 - Hanstedt, 12 de novembre de 1965) va ser un compositor alemany.

Schaub va ser estudiant del "Conservatori Hoch" amb Ivan Knorr. Després va ser director coral a Bingen i va obtenir un lloc de professor de teoria a Breslau. Des de 1900 va estudiar a l'Acadèmia de Berlín amb Engelbert Humperdinck. Schaub va conèixer a Richard Strauss i Max von Schillings. Del 1906 al 1915 va ser redactor del diari "Musician German" de Charlottenburg i membre presidencial de l'organització professional. Des del 1916 fou professor de piano, morfologia i composició al Conservatori "Vogt d'Hamburg". També va treballar com a compositor. Schaub va viure a Hanstedt/Nordheide fins als anys 60. Va estar casat amb Margreth Gins.

Schaub es dedicà preferentment a la música simfònica, figurant entre les seves obres Preludi de festa i un pròleg simfònic per a Monna Vanna. També va compondre diversos lieder.

La seva germana era la cantant Hedwig "Hede" Lelyveld-Schaub. Al Conservatori "Hoch" de Frankfurt va estudiar la veu. Aquesta també va viure i va morir a Hanstedt/Nordheide

Referències[modifica]

  • Commons: Hans F. Schaub – Sammlung von Bildern, Videos und Audiodateien
  • Enciclopèdia Espasa, vol. 54, pàg. 127. (ISBN-84-239-4554-5)