Llista dels vaixells de guerra Aliats participants al desembarcament de Normandia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquesta és una llista dels vaixells de guerra que van participar en els desembarcaments de Normandia el 6 de juny de 1944.

Cuirassats[modifica]

Van participar-hi set cuirassats: quatre britànics i tres estatunidencs

A més del HMS Nelson (armament principal classe Nelson : nou canons de 16 polsades), que va ser mantingut a la reserva fins al 10 de juny.

Creuers pesats[modifica]

Cinc creuers pesats (canons principals de 8 polsades) van participar-hi, tres dels Estats Units i dos britànics. El HMS Hawkins tenia el seu armament original de set canons de 7,5 polsades, mentre que els canons principals del HMS Frobisher havia estat reduït de set a cinc canons de 7,5 polsades muntats en solitari

Creuers lleugers[modifica]

Disset creuers lleugers van prendre-hi part, conjuntament amb dos de la Marina de la França Lliure i un de la Marina polonesa. Portaven canons de 6 o 5,25 polsades.

Destructors i escortes[modifica]

139 vaixells (85 britànics i dels Dominis; 40 estatunidencs, 10 de la França LLiure i 7 més d'altres Aliats):

Monitors[modifica]

Transports de tropes[modifica]

Altres vaixells[modifica]

508 vaixells (352 britànics, 154 estatunidencs i 2 Aliats més

La 9a i la 159a flotilles de netejamines britàniques i el 7è esquadró netejamines estatunidenc proveïren de protecció contra les mines.

A més, es creà una pantalla antisubmarins, obra del Onslow, Offa, Onslaught, Oribi, Melbreak i Brissenden.. les flotilles de llanxes canoneres proveïren protecció contra les E-boat.

Support[modifica]

Referències[modifica]

  1. Investigacions indiquen que el Svenner podria haver rebut l'impacte d'una versió inicial d'un míssil alemany antivaixells, possiblement un Fritz X), en comptes de l'atribució més habitual d'un torpede Jaguar, Mowe o T28. També hi ha informes de bombarders alemanys llançant bombes tipus torpedes, però des d'una distància molt llarga.