Maïssa Bey

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaïssa Bey

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(ar) Samia Benameur Modifica el valor a Wikidata
1950 Modifica el valor a Wikidata (73/74 anys)
Ksar Boukhari (Algèria) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptora Modifica el valor a Wikidata

Maïssa Bey (Ksar Boukhari, 1950) és una escriptora, coneguda per ser l'autora de L'ombre d'un homme qui marche au soleil: Réflexions sur Albert Camus (Chèvre-Feuille Étoilée, 2004)

Va fer estudis de llengua francesa i va treballar com a professora d'aquest idioma al seu país. Actualment és consellera pedagògica de l'Educació nacional. El 1996 es va donar a conèixer com a escriptora amb la novel·la Au commencement était la mer (Éditions Marsa) i des d'aleshores no ha deixat de publicar; s'ha convertit en una de les autores de referència de la literatura algeriana actual. Les seves últimes obres són Pierre, sang, papier ou cendre (Éditions de L'Aube, 2008) i L'Une et l'autre (Éditions de l'Aube, 2009). Sobre Albert Camus va publicar L'ombre d'un homme qui marche au soleil: Réflexions sur Albert Camus (Chèvre-feuille Étoilée, 2004). Profundament implicada amb la realitat social i cultural del seu país, és presidenta i fundadora de l'associació de dones “Paroles et écriture” i ha estat també la fundadora de l'editorial Chèvre-feuille Étoilée, on dirigeix la col·lecció “Les chants de Nidaba”.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Maïssa Bey
  1. Error en el títol o la url.«». web. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CC-BY-SA via OTRS). [Consulta: 23 març 2016].