Macarena Aguiló

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMacarena Aguiló
Biografia
Naixement1971 Modifica el valor a Wikidata (52/53 anys)
Santiago de Xile Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióproductora de cinema, guionista, directora de documentals, realitzadora de documentals Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm4018498 TMDB.org: 1081879 Modifica el valor a Wikidata

Macarena Aguiló (1971) és una productora de cinema xilena.

Va estudiar comunicació audiovisual a l'Instituto Profesional Arcos de Santiago de Chile. Des de 1997 treballa com a directora de fotografia per a produccions televisives així com pel·lícules per a televisió.

El 2003 decideix treballar en un documental que narra la seva infància: així neix el documental El edificio de los chilenos, que és el seu primer documental pel qual obté diversos reconeixements en molts festivals a Amèrica Llatina i Europa.[1]

En 2011 va ser nominada al Premi Altazor en la categoria Direcció de Cinema.[2]

Filmografia[modifica]

  • El edificio de los chilenos 2010, opera prima d'Aguiló, aquest documental narra l'estada a Cuba cap a principi dels 80 d'un grup de nens, fills de militants del MIR que van participar en el Proyecto Hogares.[3] El MIR va crear aquest projecte amb l'objectiu que els pares militants deixessin als seus fills en un lloc segur, mentre ells tornaven a Xile per a combatre la dictadura. El Proyecto Hogares es va beneficiar de la solidaritat del govern cubà que va acollir a molts nens de diferents països com Angola, Rússia o l'Argentina. Els nens xilens que van beneficiar del projecte Solidaritat amb Xile van viure en un edifici a la ciutat d'Alamar, anomenat pels veïns l'edifici dels xilens, d'on presa nomeni el documental de Macarena Aguiló, qui compta la seva pròpia experiència i la d'altres nois xilens que van participar al Proyecto Hogares.

Referències[modifica]

  1. Macarena Aguiló y su vida en 'El edificio de los chilenos', casamerica.es
  2. Altazor – Premio a las Artes Nacionales. «Macarena Aguilò», 2011. Arxivat de l'original el 3 d'abril de 2015. [Consulta: 14 març 2015].
  3. Informació recollida al documental El edificio de los chilenos, Macarena Aguiló, 2010

Enllaços externs[modifica]