Mercat de Collblanc

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Mercat de Collblanc
Imatge
Dades
TipusMercat cobert Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteRamon Puig i Gairalt
Construcciómitjans s.XX
Característiques
Estil arquitectònicArt Déco
Localització geogràfica
Entitat territorial administratival'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i Collblanc (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Doctor Martí i Julià, 8-22.
Map
 41° 22′ 29″ N, 2° 07′ 13″ E / 41.3748°N,2.120261°E / 41.3748; 2.120261
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC20648 Modifica el valor a Wikidata

El Mercat de Collblanc és un monument protegit com a bé cultural d'interès local del municipi de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).

Descripció[modifica]

És un edifici de planta de creu llatina, amb els braços longitudinals més llargs que els transversals. La coberta és de teula romana a quatre aigües i en la intersecció dels dos braços s'aixeca un cos quadrangular cobert a quatre aigües. Cada braç de la creu és de tres naus, el central més alt que els laterals, d'aquesta manera s'obren dos nivells de finestres, un nivell en les naus laterals i un altre en el mur de la nau central que sobresurt per sobre de les laterals.

La decoració exterior és molt senzilla i de tipus geomètric. Les finestres són rectangulars i en degradació. Les façanes tenen pilastres amb poc volum i sense decoració i les obertures, també en degradació, tenen la part superior en forma de mig hexàgon.

Història[modifica]

Ramon Puig i Gairalt, arquitecte municipal, l'any 1926 va redactar el Pla d'Eixample i Reforma de l'Hospitalet degut al creixement urbanístic que hi va haver als anys 20. Aquest mercat és fruit d'aquest pla. Es va construir l'any 1932 en el mateix solar on es feia un mercat setmanal. El 1988 es va construir l'estructura fixa de les parades exteriors i l'any 1994 es va construir un aparcament soterrani a la plaça del mercat, al carrer Progrés que està al servei del Mercat i dels seus clients.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mercat de Collblanc
  • «Mercat de Collblanc». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 abril 2012].