Nucli històric de Falset

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Nucli històric de Falset
Imatge
Any 1922
Dades
TipusCentre històric Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XII Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Altitud379 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFalset (Priorat) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióEntre muralles Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 08′ 42″ N, 0° 49′ 01″ E / 41.14511°N,0.81687°E / 41.14511; 0.81687
Bé cultural d'interès local
Data2008
Id. IPAC11166 Modifica el valor a Wikidata

El Nucli històric de Falset és el centre històric de Falset (Priorat), un conjunt protegit com a Bé Cultural d'Interès Local.

Descripció[modifica]

El nucli antic de la població comprèn els espais urbans que van originar-se en el període medieval i durant l'època moderna en una zona planera a ponent del poblament primitiu, ja habitat des de la prehistòria. El nucli antic comprèn l'espai entre les muralles, un espai que no va variar gaire fins al segle XX amb la creació de barris fora muralles. Trobem una sèrie de carrers paral·lels entre l'església i el castell que uneixen l'espai entre el carrer de Dalt i el carrer de Baix. Es conserven alguns fragments de les muralles medievals, un dels cinc portals, el Portal Bou, i al carrer del Vall de les Moreres i voltants. Hi ha algunes restes del barri jueu encara que molt destruït per remodelacions modernes al carrer del Lluc i carrer de l'Escoleta. El centre històric també és conegut com a Malanyet.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Nucli històric de Falset
  1. «Nucli històric de Falset». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 14 març 2019].