Oficina per a la Defensa dels Drets Civils i Polítics

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióOficina per a la Defensa dels Drets Civils i Polítics
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Gerent/directorAdam Majó i Garriga (2018–) Modifica el valor a Wikidata

L'Oficina per a la Defensa dels Drets Civils i Polítics és un organisme que forma part del Departament de la Vicepresidència del Govern de Catalunya i que té com a finalitat promoure i divulgar la defensa dels drets civils i polítics de la ciutadania de Catalunya. Alguns partits de l'oposició del Parlament de Catalunya opinen que aquesta oficina actúa en favor dels postulats independentistes. El seu director és Adam Majó i Garriga.[1][2]

Funcions[modifica]

Les funcions de l'Oficina són:

  • Definir i coordinar les polítiques del Govern relacionades amb els drets civils i polítics i establir-ne els plans d'actuació corresponents conjuntament amb els diferents departaments implicats en aquestes polítiques.
  • Planificar, supervisar i fer el seguiment de l'execució de les mesures, iniciatives i actuacions de les diferents unitats del Govern que tenen competències en els àmbits sectorials que s'inclouen en els drets civils i polítics.

Objectius[modifica]

L'Oficina té com a objectius principals:

  • Donar una resposta, crítica i proactiva, a l'actual situació de desprotecció efectiva a Catalunya, tant en l'àmbit jurídic com en l'administratiu, dels drets civils i polítics individuals i col·lectius recollits en el Pacte internacional.
  • Dotar la ciutadania d'un altaveu des del qual comunicar les possibles vulneracions dels drets civils i polítics.
  • Difondre quins són els drets civils i polítics, ja que només des del coneixement i el compromís de respectar-los s'enforteixen i consoliden valors com la convivència, la solidaritat i la cohesió social a la nostra societat.

Referències[modifica]

  1. «Oficina per a la Defensa dels Drets Civils i Polítics». Govern de Catalunya [Consulta: 21 octubre 2018].
  2. «El Govern nomena Adam Majó Garriga director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics». Govern de Catalunya, 01-10-2018 [Consulta: 21 octubre 2018]. Arxivat 21 October 2018[Date mismatch] a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2018-10-21. [Consulta: 21 octubre 2018].

Enllaços externs[modifica]