Pany de temps

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Un pany de temps mecànic i un d'electrònic, tots dos mostrant les 10:00. (10 hores, 42 min per a l'electrònic.)

Un pany de temps o cadenat de temps forma part d'un mecanisme de bloqueig que es troba normalment a les voltes cuirassades dels bancs i altres contenidors d'alta seguretat. El pany de temps és un temporitzador dissenyat per evitar l'obertura d'una caixa forta o d'una volta cuirassada fins que arribi a una hora preseleccionada, encara que es conegui la combinació d'obertura correcta.[1]

Els panys de temps es munten a l'interior d'una porta de seguretat o a l'interior de la porta d'una cambra cuirassada. Normalment hi ha tres panys de temps a una porta. El primer en arribar al temps 0 permetrà obrir la porta; Els altres dos són de seguretat (back-up) .

Descripció[modifica]

Els panys de temps es van crear originalment per evitar que els delinqüents segrestessin i torturessin la gent que coneixia la combinació, i després utilitzés la informació extreta per obrir la caixa forta o la cambra cuirassada. Un altre ús és impedir l'entrada del personal autoritzat en horari no autoritzat..[2]

Els panys de temps electrònics moderns tenen algunes funcions no disponibles en els panys de temps mecànics, com temporitzadors per a reiniciar a zero i activació de temps preestablerts.

Un pany de temps és un concepte diferent dels panys retardats.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. David Kim; Michael Solomon Fundamentals of Information Systems Security. Jones & Bartlett Learning, 17 de novembre de 2010, p. 144–. ISBN 978-0-7637-9025-7. 
  2. Michael Whitman; Herbert Mattord. [1]. Cengage Learning. ISBN 978-1-305-15603-6

Bibliografia[modifica]

  • Erroll, John; Erroll, David. Geni americà: Dinovens Panys de Banc del Segle i Panys de Temps. Quantuck Lane, 2006, ISBN 978-1-59372-016-2.

Enllaços externs[modifica]