Paper de pagaments a l'Estat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Parts inferiors de paper de pagaments a l'Estat utilitzades per pagar una multa el 1954

El paper de pagaments a l'Estat[1] és, a Espanya, un tipus de paper timbrat emès per Hisenda, per a fer pagaments a l'Estat. Dins la regulació administrativa espanyola, per paper de pagaments, s'entén el full timbrat que expèn la el tresor públic per a fer pagaments a l'administració de l'Estat. Consta de dues meitats: el valor, el número i la classe es repeteixen a la part superior, que s'uneix a l'expedient respectiu, i la part inferior, que es torna a l'interessat com a comprovant.[2] La fabricació física és a càrrec de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre.[3]

Els articles 116 i 117 del Reglament de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, aprovat pel Reial decret 828/1995, de 29 de maig («Boletín Oficial del Estado» de 22 de juny), estableixen que les qüestions referents a l'elaboració i bescanvi dels efectes timbrats han de regular-se mitjançant Ordre del Ministre d'Hisenda.

Referències[modifica]

  1. «papel de pagos al Estado» (en castellà). [Consulta: 17 setembre 2023].
  2. RAE. «Definición de papel de pagos al Estado - Diccionario panhispánico del español jurídico - RAE» (en castellà). Diccionario panhispánico del español jurídico - Real Academia Española. [Consulta: 20 juliol 2022].
  3. «Papel de pagos al Estado». [Consulta: 17 setembre 2023].