Parker (Illinois)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaParker

Localització
Map
 37° 34′ N, 88° 48′ O / 37.57°N,88.8°O / 37.57; -88.8
EstatEstats Units d'Amèrica
Estat federatIllinois Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Altitud585

Parker és un antic assentament al comtat de Johnson, Illinois, Estats Units.[1] Parker era a l'oest de New Burnside, al sud de Creal Springs, i es va fundar als encreuaments de l'antic Cleveland, Cincinnati, Chicago and St. Louis Railway i el ramal de Marion a Brookport del Illinois Central Railroad.[2] La ciutat va rebre el nom de George Washington Parker, un antic president del ferrocarril de St. Louis, Alton and Terre Haute, que va ser un predecessor del Big Four.

En el seu moment àlgid la ciutat va assolir una població de gairebé 300 habitants, que anà declinant lentament a partir de la dècada del 1920. En aquell moment hi havia dos hotels, dues botigues, una oficina de correus, menjadors i restaurants. A més, dues barberies sempre estaven plenes de clients. L'oficina de correus de Parker es va obrir el 28 de desembre de 1889 i va tancar el 31 d'octubre de 1941. Durant el seu apogeu a Parker hi havia una quarantena de cases.[3][4]

Referències[modifica]

  1. «Parker, Illinois». Geographic Names Information System, Servei Geològic dels Estats Units.
  2. «Illinois Department of Transportation-Johnson County, Illinois». Arxivat de l'original el 2017-01-31. [Consulta: 10 juny 2022].
  3. Southern, BY JIM KIRKPATRICK, For The. «Riding the rails to a developing region».
  4. textsA history of Johnson County, Illinois, Chapman, Leorah May Copeland, Mrs.