Pauline Hopkins

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPauline Hopkins

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1859 Modifica el valor a Wikidata
Portland (Maine) Modifica el valor a Wikidata
Mort13 agost 1930 Modifica el valor a Wikidata (70/71 anys)
Cambridge (Massachusetts) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaCambridge Cemetery Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Grup ètnicAfroamericà Modifica el valor a Wikidata
FormacióGirls’ High School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióperiodista, dramaturga, actriu, editora, novel·lista, escriptora Modifica el valor a Wikidata
GènereNovel·la sentimental Modifica el valor a Wikidata
MovimentHarlem Renaissance Modifica el valor a Wikidata
Obra
Localització dels arxius

Find a Grave: 9910245 Modifica el valor a Wikidata

Pauline Elizabeth Hopkins (1859 a Portland, Maine - 13 d'agost de 1930 a Cambridge, Massachusetts) fou una novel·lista, periodista, dramaturga, historiadora i editora afroamericana estatunidenca. És considerada una pionera pel seu ús de la novel·la romàntica per explorar temes socials i racials.[1]

Infància i joventut[modifica]

Hopkins va néixer a Portland, Maine, el 1859 i va créixer a Boston, Massachusetts. Era filla de Benjamin Northup i Sarah Allen. El seu pare era un home influent de Providence, Rhode Island, gràcies als seus contactes polítics, i la seva mare era una amerindia d'Exeter, Nova Hampshire.

La mare de Pauline, Sarah Allen, va estar casada durant un breu temps amb Benjamin Northup, de qui tindria la seva filla. Tot i que no fos el seu pare biològic, ja que Pauline considerava William el seu pare i per això va adoptar-ne el cognom.[2]

Els pares de Pauline la van encoratjar a estudiar. El 1874, mentre estudiava a l'institut, va participar en un concurs d'assajos de la Societat d'editors congregacionals de Boston que havia estat fundada per l'antic esclau, novel·lista, i dramaturg William Wells Brown. El seu assaig Evils of Intemperance and Its Remedies urgia els pares a controlar l'educació dels seus fills. Hopkins va guanyar aquesta competició i els jutges van felicitar a l'autora per la seva escriptura excel·lent.

Abans d'esdevenir una periodista llegendària, va obtenir l'atenció pública com a dramaturga, actriu i cantant. El març de 1877 va fer la seva primera actuació en l'obra Pauline Western, the Belle of Saratoga. Va actuar en moltes obres de teatre i va rebre bones crítiques. A la dècada de 1900 va decidir enfocar la seva carrera cap a la literatura.

Carrera literària[modifica]

La seva primera obra coneguda és una obra de teatre musical titulada Slaves' Escape, or The Underground Railroad, que es va representar per primera vegada el 1880. El 1900 es va publicar el seu primer conte, Talma Gordon, que és considerada com la primera història de misteri afroamericana. A la seva primera novel·la, Contending Forces: A Romance Illustrative of Negro Life North and South (1900), explora les dificultats que pateixen els afroamericans pel racisme sobrevingut després de la Guerra Civil dels Estats Units. Entre el 1901 i el 1903 va publicar tres novel·les a la revista afroamericana Colored American Magazine: Hagar's Daughter: A Story of Southern Caste Prejudice, Winona: A Tale of Negro Life in the South and Southwest i Of One Blood, or The Hidden Self. Algunes vegades va utilitzar el pseudònim Sarah A. Allen. Les seves obres de ficció van ajudar a augmentar subscriptors i lectors de la revista.

Després de la seva implicació amb la Colored American Magazine, Hopkins va publicar quatre històries addicionals que conformen una sèrie: Hagar's Daughter: A Story of Caste Prejudiced, Winona: A Tale of Negro Life in the South and Southwest, and Of One Blood; or The Hidden Self que foren publicats en la mateixa revista. Altres escriptors afroamericans de la seva època, com Charles Chesnutt, Paul Laurence Dunbar, i Sutton Griggs, van elogiar l'obra de Pauline Hopkins.[3]

Tot i que fou menys coneguda que altres figures del Renaixement de Harlem, és considerada com una de les escriptores afroamericanes més prolífiques de la primera dècada del segle xx. Hopkins, a banda d'escriptora, fou editora de la revista Colored American Magazine[4]

Of One Blood or The Hidden Self explica la història de Reuel Briggs, un estudiant de medicina que no aprecia la seva herència africana fins que es troba a si mateix en un viatge arqueològic a Etiòpia. Ell hi viatja a la recerca de tresors, però hi troba més del que esperava: la veritat sobre la seva raça i la seva història que mai li havien explicat. Hopkins afirma que la novel·la critica l'auge de l'estigmatització i la degradació de la raça negra. El títol, Of One Blood, es refereix a un parentiu biològic de tots els éssers humans.

El 1988, l'editorial Oxford University Press va crear la col·lecció Schomburg, dels escriptors negres del segle xix. Va fer aleshores una reedició de la novel·la de Hopkins, Contending Forces: A Romance Illustrative of Negro Life North and South. També va reeditar les seves novel·les de la revista The Colored American Magazine.[5][6]

Llegat[modifica]

Malgrat el clima imperant de racisme i totes les altres injustícies socials de la seva època, Hopkins va fer que la seva veu i la veu dels afroamericans fos escoltada. Tot i que era temorosa de les conseqüències de les seves accions, sabia que era necessari que el món conegués les lluites dels negres de principis del segle XX als Estats Units. Va manifestar que el llegat Northup que Pauline Hopkins voldria reclamar com a seu propi era la importància de l'acció pública, la consciència comunitària i l'ambició cívica del seu poble.[2]

Defunció[modifica]

Hopkins va treballar com a escenògrafa els seus últims anys de vida. Va morir cremada en un incendi a la seva casa de Cambridge, Massachusetts.[5]

Obres publicades[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Pauline Hopkins» (en anglès). Encyclopaedia Britannica. [Consulta: 15 juny 2020].
  2. 2,0 2,1 Brown, Lois. Pauline Elizabeth Hopkins: Black Daughter of the Revolution (en anglès). University of North Carolina Press, 2008. ISBN 9780807831663. 
  3. Gruesser, John Cullen. The Unruly Voice: Rediscovering Pauline Elizabeth Hopkins (en anglès). University of Illinois Press, 1996. ISBN 9780252065545. 
  4. "‘Into the high ancestral spaces': Pauline Hopkins` Of One Blood and Goethe's Faust", Sabine Isabell Engwer, Free University of Berlin, John F. Kennedy Institute for North American Studies.
  5. 5,0 5,1 Hodder, Kevin. «Pauline Elizabeth Hopkins (1859-1930) •» (en anglès americà). BlackPast, 22-11-2011. [Consulta: 15 juny 2020].
  6. Dworkin, Ira. «Biografia de Pauline E. Hopkins (1859-1930)» (en anglès americà). The Pauline Elizabeth Hopkins Society, 28-02-2012. [Consulta: 15 juny 2020].

Bibliografia[modifica]

  • Allen, Carol. Black Women Intellectuals: Strategies of Nation, Family, and Neighborhood in the Works of Pauline Hopkins, Jessie Fauset, and Marita Bonner. New York: Garland, 1998.
  • Brown, Lois. Pauline Elizabeth Hopkins: Black Daughter of the Revolution. Chapel Hill, NC: University of North Carolina Press, 2008.
  • Campbell, Jane. Mythic Black Fiction: The Transformation of History. Knoxville, TN: University of Tennessee Press, 1986.
  • Sigrid Anderson Cordell, "'The Case Was Very Black against' Her: Pauline Hopkins and the Politics of Racial Ambiguity at the Colored American Magazine," American Periodicals, vol. 16, no. 1 (2006), pp. 52-73. In JSTOR
  • Carby, Hazel. Reconstructing Womanhood: The Emergence of the Afro-American Woman Novelist. Nova York: Oxford University Press, 1987.
  • Dworkin, Ira, ed. Daughter of the Revolution: The Major Nonfiction Works of Pauline E. Hopkins. Piscataway, NJ: Rutgers University Press, 2007.
  • Gruesser, John C. ed. The Unruly Voice: Rediscovering Pauline Elizabeth Hopkins. Urbana, IL: University of Illinois Press, 1996.
  • Knight, Alisha R. Pauline Hopkins and the American Dream: An African American Writer's (Re)Visionary Gospel of Success. Knoxville, TN: University of Tennessee Press, 2012.
  • Reuben, Paul P. "Chapter 6: Pauline Elizabeth Hopkins." PAL: Perspectives in American Literature - A Research and Reference Guide.
  • Wallinger, Hanna. Pauline E. Hopkins: A Literary Biography. Athens: University of Georgia Press, 2005.

Enllaços externs[modifica]