Petit Casal

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Petit Casal
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Construcció1909 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura eclèctica
modernisme Modifica el valor a Wikidata
Altitud366 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBegues (Baix Llobregat) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPg. de l'Església, 1 - c. Major Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 19′ 52″ N, 1° 55′ 20″ E / 41.331008°N,1.922223°E / 41.331008; 1.922223
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC18111 Modifica el valor a Wikidata

El Petit Casal és un edifici del municipi de Begues (Baix Llobregat) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya construït per Jaume Petit i Ros l'any 1915.

Aplegava els beguetans i estiuejants de tendència de dretes conservadora. L'edifici va ser projectat pel mestre d'obres Josep Pérez Terraza l'any 1903, la construcció va ser a càrrec d'en Joan Bruguera, l'any 1915. Posteriorment va ser convertit en botiga d'ultramarins i se'l coneixia com "el Colmado", fou propietat de Cal Vidu fins principis del segle xxi, el qual va ser venut a l'ajuntament beguetà.

És un edifici cantoner de planta rectangular. Consta de planta baixa, pis, terrat a la catalana i dos cossos en els extrems sud i oest (un d'ells mutilat) d'una planta i terrat. És de composició simètrica a partir de les obertures de la planta baixa. A les obertures balconeres del pis hi ha baranes de ferro forjat, arc carpanell rebaixat, motllures, rosari de perles, fulles i filigrana.[1] L'acabat és amb barana de ferro, i un altre de balustres (de pedra artificial, presenta un petit frontó el·líptic, hídries i flors. Persianes de llibret.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Petit Casal
  1. 1,0 1,1 «Petit Casal». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 20 desembre 2015].