Plantilla:Article de zelda de la setmana 0

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Zant (ザント Zanto) conegut com Usurper King, el Twilight King (Rei del Crepúscle) o King of Darkness (Rei de la Foscor), és el principal antagonista del videojoc The Legend of Zelda: Twilight Princess de la saga de The Legend of Zelda, i un dels principals desencadenants dels esdeveniments del joc juntament amb el malvat Rei del Mal, Ganondorf. És un fetiller i practica la màgia o fetilleria; posseeix poders màgics il·limitats que sobrepassen la naturalesa compresa. Els seus poders la sobrepassen i són antinaturals.

És un antagonista molt peculiar, amb una història molt llarga que està lluny d'acabar-se. Les promeses incomplides i els seus anys al servei de la Royal Family of the Twilight Realm el varen dur a una profunda depressió. Va ser aleshores que un malvat ésser es va aprofitar d'ell: un ésser omnipotent, malvat i cruel que li canviaria el destí per sempre, per desgràcia, pels designis del mal, i a qui ell anomenaria el seu Déu.

Com a penúltim boss (enemic final) del joc Twilight Princess, Zant es un dels més difícils i complicats. Les complicacions que afronta el jugador (que evidentment controla Link) en enfrontar-se amb ell són la varietat d'estratègies que aquest utilitza. El jugador l'ha de derrotar en sis escenaris diferents. Cada vegada que el jugador supera l'estratègia corresponent a l’escenari, Zant teletransporta Link a un altre escenari i canvia d'estratègia (variant alguns esquemes de batalla i alguns atacs).