Plantilla Discussió:Millorar format

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Esta plantilla inclou un segon argument que en cas de ser "NC" no inclourà l'article en la categoria Categoria:Plantilles de manteniment. Supose que les altres estan fetes d'una manera semblant, això ¿és necessari?, ¿s'ha tingut en compte?, ho deixe en interrogant, però aniré a comprovar-ho. En tot cas de ser correcte s'hauria de canviar el text ja que es diu:

Els articles que incorporen aquesta plantilla s'inclouen automàticmanet a la categoria; Categoria:Viquipèdia:Articles a millorar el format.

A més a més caldria catalanitzar-ho ja que s'assembla més a "no category" que a "sense categoria". –Pasqual · discussió 00:13, 17 juny 2007 (CEST)[respon]

Ús abusiu del possessiu[modifica]

L'ús del possessiu en la plantilla ("L'article o secció necessita millores quant al seu format.") és innecessari i redundant. Tenint en compte el subjecte de l'oració, és inconfusible de qui és el format a què es fa referencia. Aquesta mena d'ús forma part del seguit de calcs de l'anglès que han entrat al català, atès que en anglès cal fer servir el possessiu en més casos que en català, en què el context sovint és l'indicador implícit del possessiu. Alguns exemples:

  • Anglès: He gave me his hand // Català: Em va donar la mà (i no Em va donar la seva mà)
  • Anglès: She sold her purse to a estranger // Català: Va vendre la bossa a un estrany (i no Va vendre la seva bossa a un estrany)
  • Anglès: You can pay for your lunch with a credit card // Català: Pots pagar pel dinar amb targeta de crèdit (i no Pots pagar pel teu dinar amb targeta de crèdit)
  • Anglès: Thank you for your visit // Català: Gràcies per la visita (i no Gràcies per la teva visita)

Fan esment d'aquest fenomen la Guia d'estil de Softcatalà i el lingüista Pau Vidal, que en la premsa l'anomena «possessiu saxó».

Per tot això, he canviat la redacció de la plantilla a "L'article o secció necessita millores de format.", tot i que hauria valgut també "L'article o secció necessita millores quant al format." -- Brunnaiz (disc.) 21:46, 7 gen 2024 (CET)[respon]