RPM (revista)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: RPM (magazine))
Infotaula de publicacions periòdiquesRPM

Modifica el valor a Wikidata
Tipusrevista Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
Data d'inicifebrer 1964 Modifica el valor a Wikidata
Data de finalitzaciónovembre 2000 Modifica el valor a Wikidata
EstatCanadà Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Temamúsica Modifica el valor a Wikidata
EditorWalt Grealis Modifica el valor a Wikidata
Identificadors
ISSN0033-7064 i 0315-5994 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcollectionscanada.gc.ca… Modifica el valor a Wikidata

Records, Promotion, Music (o coneguda popularment com a RPM), va ser una revista setmanal canadenca especialitzada en informació sobre la indústria musical. La revista va ser fundada per Walt Grealis el febrer de 1964, subvencionada a través de les companyies discogràfiques propietàries de Stan Klees. RPM va cessar la seva publicació el novembre de 2000.

La revista va anar patint canvis i variacions en el títol com per exemple RPM Weekly i RPM Magazine. RPM mantenia diversos formats de llistes musicals incloent: Top Singles (tots els gèneres), Adult Contemporary, Dance, Urban, Rock/Alternative i Country Tracks (també coneguda com a Top Country Tracks) per la música country. El 21 de març de 1966, RPM va expandir la seva llista de Top Singles de 40 posicions a 100.

The RPM Awards[modifica]

Els moderns Premis Juno van tenir els seus orígens en una enquesta anual realitzada per RPM des del seu any de fundació. Es convidava als lectors de la revista a enviar per correu les butlletes d'enquesta per indicar les seves eleccions en diverses categories de persones o empreses.

L'enquesta Premis RPM es va transformar en una cerimònia formal de premis, The Gold Leaf Awards el 1970. Aquests es van convertir en els Premis Juno en els anys següents.[1]

Referències[modifica]

  1. Young, David «The CBC and the Juno Awards». Canadian Journal of Communication, 30, 3, 2005, pàg. 343–365 [Consulta: 1r gener 2008].[Enllaç no actiu]

Enllaços externs[modifica]