Rajoleria de Prats

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Rajoleria de Prats
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XIX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estat d'úsruïnós Modifica el valor a Wikidata
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud1.155 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaPrats i Sansor (Baixa Cerdanya) Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 21′ 35″ N, 1° 49′ 24″ E / 42.359818°N,1.823407°E / 42.359818; 1.823407
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC43050 Modifica el valor a Wikidata

La Rajoleria de Prats és una obra de Prats i Sansor (Baixa Cerdanya) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Rajoleria situada a la Costa de Sant Martí al Prats i Sansor. Edifici de planta rectangular i dos pisos que ha estat objecte de constants intervencions al llarg dels anys. Els murs del forn són de maçoneria i el fontal i les dues boques són de maó vist i pedra sense treballar. Té un estat de conservació mitjà. Es mantenen elements antics del forn. L'edifici però té moltes parts reformades durant la segona meitat del segle xx. Part del cobert o magatzem té força mal estat de conservació, amb part de la teulada ensorrada. Cal destacar que encara s'hi troben rajoles, teules i maons pendents de fer la cuita, a la part de l'edifici que es dedicava a al forn. Va deixar de funcionar durant els anys 70 aproximadament. A partir d'aquí, la Rajoleria de Prats ha quedat en desús i abandonada. Dins del magatzem hi trobem diverses eines manuals, així com gran quantitat de motllos per a la fabricació de teules, maons i rajoles.[1]

Referències[modifica]

  1. «Rajoleria de Prats». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 6 febrer 2019].