Real Betis Balompié (femení)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióReal Betis Balompié
Real Betis Féminas
Dades
SobrenomBètiques
Verdiblanques
Verdolagues
Tipusequip femení de futbol Modifica el valor a Wikidata
Creació2011
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
LligaPrimera Divisió
Instal·lació esportiva del clubCiudad Deportiva Luis Del Sol (en) TradueixSevilla . 3.500  Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
PresidènciaÁngel Haro
Entrenador principalMaría Pry
Altres
Color          verd, blanc
Equipament esportiu

Lloc webrealbetisbalompie.es Modifica el valor a Wikidata
Facebook: RealBetisFem Twitter (X): RealBetisFem Instagram: realbetisfem Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Real Betis Féminas, secció del Real Betis Balompié, es va crear el 2011 després d'absorbir l'Azahar Club de Fútbol, fundat el 2009. Actualment l'equip milita a la Primera Divisió.

Història[modifica]

L'Azahar CF és un club del barri d'Alfalfa a Sevilla, fundat el 2009 i que disposa diversos equips de futbol base. L'any 2011 el Real Betis Balompié integra en la seva estructura els equips Senior i Cadet "A" de l'Azahar. A la seva primera temporada, l'equip Senior aconseguiex l'ascens a Segona Divisió Femenina per la retirada del Taraguillas.[1] Ja en el segon any el Betis deixa la comptar amb la col·laboració de l'Azahar.

El Betis va jugar la fase d'ascens a Primera Divisió la temporada 2014-15, però va perdre contra la UD Granadilla. Les verdiblanques van tornar a disputar l'any següent l'ascens, aconseguint el seu objectiu després de véncer al CD Femarguín.[2] Així la temporada 2016-17 fou la primera a Primera amb una molt acceptable 11a posició. La 2017-18 ha continuat progressant amb un destacat 6è lloc.

Referències[modifica]

  1. «El Betis femenino asciende en los despachos y jugará en Segunda» (en castellà). El Correo de Andalucía, 09-08-2012. [Consulta: 29 juny 2018].
  2. «Real Betis y UD Tacuense ascienden a Primera División Femenina» (en castellà). [RFEF], 19-06-2016. [Consulta: 28 juny 2018].

Enllaços externs[modifica]