Requisia vidmari

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuRequisia vidmari Modifica el valor a Wikidata
Període
Paleocè inferior
Estat de conservació
Fòssil
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreLitopterna
FamíliaNotonychopidae
GènereRequisia
EspècieRequisia vidmari Modifica el valor a Wikidata
Bonaparte i Morales, 1997

Requisia vidmari és una espècie de litoptern del Paleocè inferior de l'Argentina. Les seves restes fòssils foren trobades a la formació de Salamanca (província de Chubut). És l'única espècie del gènere Requisia.

Té una morfologia dentària molt similar a la de Notonychops però amb caràcters més primitius. La morfologia de les cúspides, el tipus de desgast i els caràcters crescentiformes de l'M3 indiquen que Requisia vidmari presenta forts indicis de caràcters selenodonts, de manera que se'l considera el representant més primitiu de l'ordre dels litopterns. Requisia i probablement Wainka són més primitius que Notonychops, però la seva semblança morfològica en justifica la inclusió a la mateixa família, la dels notonicòpids. Es creu que la radiació adaptiva dels ungulats del Paleocè fou precoç i eventualment ràpida, cosa que dificultaria trobar un model filogenètic prou precís.

Referències[modifica]

  • BONAPARTE, J. F., MORALES, J. (1997). «Un primitivo Notonychopidae (Litopterna) del Paleoceno Inferior de Punta Peligro, Chubut, Argentina». Estudios Geol. 53: 263-274.