Resolució 1784 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1784 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Sectors d'UNMIS
Identificador de llei o regulacióS/RES/1784 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:5774)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació31 octubre 2007 Modifica el valor a Wikidata
1783 Modifica el valor a Wikidata
1785 Modifica el valor a Wikidata
TemaInforme del Secretari General sobre el Sudan

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1784 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 31 d'octubre de 2007. Després d'un informe sol·licitada pel Secretari General, el Consell va acordar ampliar el mandat de la Missió de les Nacions Unides al Sudan (UNMIS) durant sis mesos fins al 30 d'abril de 2008.[1] La resolució fou proposada pels Estats Units.

El Consell va insistir que les parts del sud de Sudan finalitzen la redistribució de forces, la demarcació de fronteres i altres compromisos vençuts del seu Acord de Pau Complet, i va manifestar la seva intenció d'estendre la Missió per a altres períodes després d'una avaluació, sol·licitada pel Secretari General, sobre qualsevol es necessitaven canvis en el mandat de la UNMIS per reforçar la capacitat de la Missió de facilitar la plena aplicació de l'Acord de pau.

Per ara, el Consell va instar a la Missió a prestar especial atenció a la redistribució de forces i la disminució de les tensions a les àrees d'Unitat, Nil Superior, Kordofan del Sud, Abyei i Nil Blau, demanant a les parts que prenguin mesures per reduir les tensions a Abyei i permetre l'accés de la UNMIS a totes aquestes zones.

Va demanar als estats donants que donessin suport a iniciatives de desarmament, desmobilització i reintegració, juntament amb les Unitats Integrades Conjuntes que pretenien incloure tant les tropes del Govern com les dels antics rebels, per tal d'ajudar a reduir les tensions.

El Consell va afirmar el paper de la Missió a facilitar el suport de la Missió de les Nacions Unides per la Missió de la Unió Africana al Sudan (AMIS) a la regió del Darfur, així com el desplegament, en aquesta regió, de la missió híbrida que es coneixerà l'Operació Híbrida de la Unió Africana i les Nacions Unides al Darfur (UNAMID)

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1784 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.