Richard D. Wolff

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRichard D. Wolff

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1r abril 1942 Modifica el valor a Wikidata (82 anys)
Youngstown (Ohio) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Harvard
Universitat Yale - Philosophiæ doctor
Universitat de Stanford
Universitat de Massachusetts Amherst Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiWilliam N. Parker Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballEconomia política, economics and politics (en) Tradueix, marxisme i economia marxista Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióeconomista, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Massachusetts Amherst Modifica el valor a Wikidata
Obra
Estudiant doctoralYahya Mete Madra (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Lloc webrdwolff.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm2581418 TMDB.org: 1306357
Facebook: RichardDWolff Twitter (X): profwolff Modifica el valor a Wikidata

Richard D. Wolff (Youngstown, Ohio, EUA, 1 d'abril de 1942)[1] és un economista marxista estatunidenc, conegut pel seu treball en economia marxista, metodologia econòmica i anàlisi de classe. És professor emèrit d'economia de la Universitat de Massachusetts, Amherst, i actualment és professor visitant en el Graduate Program in International Affairs (Programa de Postgrau en Relacions Internacionals) de la New School University de Nova York. Wolff també ha ensenyat economia a la Universitat Yale, la Ciutat Universitària de Nova York, la Universitat de Utah, Universitat de París I (La Sorbona), i en The Brecht Forum a la ciutat de Nova York.

El 2010, Wolff va publicar Capitalism Hits the Fan: The Global Economic Meltdown and What to Do About It (que traduït potser seria "El capitalisme ens deixa freds: el desglaç econòmic global i què fer al respecte"), també publicat en DVD. Va publicar tres nous llibres el 2012: Occupy the Economy: Challenge Capitalism (que traduït seria "La feina de l'economia: posar en qüestió el capitalisme"), amb David Barsamian (San Francisco: City Lights Books), Contending Economic Theories: Neoclassical, Keynesian, and Marxian (que traduït seria "Teories econòmiques actuals: neoclàssica, keynesiana i marxista"), amb Stephen Resnick (Cambridge, Massachusetts i Londres: MIT University Press) i Democracy at Work (traduïble com "Democràcia en el treball", a Chicago: Haymarket Books). El 2019 va publicar el seu llibre Understanding Marxism (traduïble com "Entenent el marxisme" a Democracy at Work).[2]

Wolff té un programa de setmanal de 30 minuts Economic Update, que és produït per Democracy at Work, de la qual n'és cofundador. Escriu regularment pel The Guardian. Ha estat entrevistat en programes de ràdio i televisió als Estats Units i a l'estranger. A The New York Times Magazine ha estat nomenat com l'"economista marxista nord-americà més preeminent".[3] Wolff viu a Manhattan amb la seva dona i col·laboradora, Harriet Fraad, una psicoterapeuta.

Referències[modifica]

  1. Wolff, Richard D. «Wolff C.V.» (en angles). UMASS.edu. [Consulta: 18 octubre 2013].
  2. name/Rampell>Rampell, Ed. «Understanding “Wolff-ism”: Prof. Richard Wolff's Take on Karl Marx in New Text». Hollywood Progressive, 22-05-2019. [Consulta: 23 maig 2019].
  3. Davidson, Adam «It Is Safe to Resume Ignoring the Prophets of Doom ... Right?». The New York Times Magazine, 05-02-2012 [Consulta: 3 agost 2013].

Enllaços externs[modifica]