Rierol Ojeda

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaRierol Ojeda
Imatge
Localització
Entitat territorial administrativaArgentina Modifica el valor a Wikidata
Conca hidrogràficaConca de la Plata Modifica el valor a Wikidata

El rierol Ojeda és un curs d'aigua permanent que discorre per la zona nord de la ciutat de Resistència (Província del Chaco, Argentina) i que mor al riu Negre després d'un recorregut de 4 quilòmetres.

La conca de l'Ojeda ocupa una àrea rural entre les tutes nacionals 11 i 16 i delimita al nord amb el riu Tragadero, tot abastant l'àrea del Parc Caraguatá.[1] Cap a l'oest de la Ruta 11 pren la forma d'un canal artificial.[2] El rierol neix a prop de l'Aautòdrom Santiago Yaco Guarnieri de Resistència, on va ser rectificat. Després discorre pel barri Don Santiago, travessa la ruta Nacional 16 per un embornal i aboca un quilòmetre més envall, al riu Negre.

Referències[modifica]

  1. «Parque Caraguatá - Proyecto: Lago Central» (en castellà). Administración Provincial del Agua. Arxivat de l'original el 2 de diciembre de 2006. [Consulta: 25 maig 2009].
  2. «Anexo - Acoplamiento de los procesos de escurrimiento superficial e infiltración» (en castellà). Facultado de Ciencias Exactas de la Universidad Nacional de Córdoba. Arxivat de l'original el 21 de julio de 2010. [Consulta: 25 maig 2009].