Sóc un PC

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

I'm a PC (en català "Sóc un PC") és el títol d'una campanya publicitària televisiva creada per a Microsoft per l'agència de publicitat Crispin Porter + Bogusky (CPB). La sèrie va començar a aparèixer el setembre de 2008.[1][2] La nova sèrie d'anuncis substitueix els que presentaven la parella de Jerry Seinfeld i Bill Gates.

La campanya publicitària de 300 milions de dòlars va ser dissenyada per desafiar la campanya Get a Mac d'Apple, en la qual un ordinador personal de Microsoft Windows es personifica com un empleat d'oficina poc interessant i massa preocupat per la feina, mostrant a la gent comuna com a usuaris de PC, trencant així l'estereotip percebut que es descriu als anuncis de Get a Mac.[3]

Campanya[modifica]

La sèrie d'anuncis inclou persones destacades i populars que diuen "Sóc un PC" i compta amb aparicions d'usuaris internacionals habituals, així com de personalitats com l'escriptor Deepak Chopra, l'artista marcial mixt Rashad Evans, l'actriu Eva Longoria, el fotògraf Geoff Green i el cantant Pharrell Williams.

La campanya va ser creada per l'agència de publicitat CPB i va exposar usuaris normals de PC que es poden trobar a tot arreu. Va ser la segona fase dels esforços de Microsoft l'any 2008 per desplaçar l'omnipresència dels anuncis "Get a Mac" d'Apple, que presentaven el Mac com a "genial i intuïtiu" i el PC com "avorrit i maldestre".[3] Els punts de Microsoft s'obrien normalment amb una imatge de Sean Siler,[4] un empleat real de Microsoft vestit com la personificació de John Hodgman d'un ordinador amb línies com ara "Sóc un PC i m'han convertit en un estereotip" i "Sóc un ordinador i no estic sol".

La composició es va fer inicialment per assemblar-se a la de la campanya d'Apple, ja que Siler s'assembla a Hodgman, l'homòleg "PC" de Justin Long com a Mac als anuncis d'Apple.[2][5]

Els anuncis també s'intercalen amb diversos usuaris no famosos que proclamen "sóc un ordinador" des de diversos llocs i de diversos mètodes. La intenció és demostrar com els usuaris de PC són gent normal.[6]

Windows 7[modifica]

Anunciant l'aleshores proper Windows 7 com el millor sistema operatiu de Microsoft, Steve Ballmer va dir durant la seva presentació al CES 2009: "Per això diem: 'Sóc un ordinador i n'estic orgullós'!".[7]

Després del llançament de Windows 7, Microsoft va emetre diversos anuncis sota aquesta campanya que demostraven les característiques del seu nou sistema operatiu. Els anuncis solien centrar-se en una persona i acabaven amb el lema "Sóc un ordinador i Windows 7 va ser la meva idea".

Referències[modifica]

  1. Carlson, Nicholas. «Microsoft's new "I'm a PC" commercials want you to "Think Different"». Vallywag, 19-09-2008. Arxivat de l'original el 30 September 2008. [Consulta: 30 setembre 2008].
  2. 2,0 2,1 Microsoft's 'I'm a PC' ad images made on Macs Arxivat 2008-09-23 a Wayback Machine., By Gregg Keizer, Computerworld (Republished on PC World, September 20, 2008)
  3. 3,0 3,1 'I'm a PC' made on a Mac, by Asher Moses, The Sydney Morning Herald, September 24, 2008 (duplicate Arxivat 2011-07-21 a Wayback Machine. on thevine.com.au)
  4. So What's Up With That New 'I'm a PC' Guy, Anyway?, By Mark Wilson, Gizmodo, September 19, 2008
  5. Magazine: Microsoft ad uses Mac software, United Press International
  6. 'I'm a PC' ad pictures made on a Mac, (MacNN.com)
  7. «Microsoft's Ballmer touts 'best version of Windows ever' - CNN.com». edition.cnn.com. [Consulta: 27 octubre 2023].