Sant Miquel Arcàngel de Redovà

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sant Miquel Arcàngel de Redovà
EpònimSant Miquel Arcàngel Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaRedovà (Baix Segura) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCalle San Miguel. 03340 Redován Modifica el valor a Wikidata
Map
 38° 06′ 50″ N, 0° 54′ 18″ O / 38.114°N,0.905°O / 38.114; -0.905
Bé immoble de rellevància local
Identificador03.34.111-001

L'església de San Miguel Arcàngel de Redovà (Baix Segura, País Valencià) va ser construïda a la fi del segle XIV en estil romànic.

En 1462 va ser portada a l'Església de Redovà, donada per donya Matilde-Jerónima de Santangel, la família de la qual va posseir per alguns anys el Senyoriu d'aquest lloc, la Imatge de La nostra Sra. de la Salut (Patrona de Redovà); des d'aleshores, se li venera i se celebra la seua festa el dia 8 de setembre a la localitat.

Acabada la dominació agarena, es va edificar una ermita en honor de Sant Miquel sobre l'antiga mesquita mora; aquest va ser el primer temple de què es té notícia. Aquesta ermita va ser elevada a parròquia amb la mateixa advocació que tenia, de Sant Miguel, el 8 de maig de 1602.

En 1701 es va construir l'actual obra. En 1792 es va fer el creuer i la capella major, dedicada a Sant Miquel arcàngel. En aquest mateix any de 1792 va ser renovada l'obra de la capella dedicada a la Nostra Senyora de la Salut.

Referències[modifica]

Aquest article incorpora material procedent de la pàgina web de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que mitjançant una autorització va permetre agregar contingut i imatges i publicar-los sota llicència GFDL.