Schutzpolizei

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSchutzpolizei
Oficials de la Schutzpolizei.

La Schutzpolizei, abreujat Schupo, és una ramificació de la Landespolizei, la policia dels estats alemanys.[1] Schutzpolizei significa literalment "policia de seguretat" o "protecció", encara que sol traduir-se com a Policia uniformada.

Generalment la Schutzpolizei disposa del major nombre de personal, el qual està en servei les 24 hores del dia i que a més compta amb una àmplia gamma de funcions. Igual que en molts altres països, la policia uniformada alemanya sol ser la primera a arribar a l'escena d'un incident, ja es tracti d'un assassinat o d'un accident de trànsit. També es fan càrrec de l'acció inicial (Erster Angriff), fins i tot si posteriorment el cas és lliurat als investigadors de la Kriminalpolizei (Kripo).

Història[modifica]

Durant l'època nazi, després d'un decret de Hitler al juliol 1936 que "unificava el control de les funcions policials en el Reich", la Schutzpolizei va passar a formar part de la nova Ordnungspolizei.[2] Més endavant, ja en el transcurs de la Segona guerra mundial, la Schupo va ser responsable de diverses massacres contra la població civil polonesa i les comunitats jueves recloses en els Guetos de l'Europa oriental.[3]

Referències[modifica]

  1. George C. Browder (2004).
  2. Williams, Max (2001); Reinhard Heydrich: The Biography: Volume 1, Ulric Publishing, pág. 77
  3. Christopher Browning (1999); Nazi Policy, Jewish Workers, German Killers, pág. 143