Sebastián de Almonacid

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSebastián de Almonacid
Biografia
Naixement1460 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Almonacid de Toledo Modifica el valor a Wikidata
Mort1526 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata (65/66 anys)
Activitat
Ocupacióescultor Modifica el valor a Wikidata
Crist crucificat atribuït a Sebastián de Almonacid.

Sebastián de Almonacid (1460 - 1526) va ser un escultor nascut a Torrijos, encara que hi ha qui opina que ho va fer a Almonacid de Toledo, a causa del seu cognom. S'acostuma a identificar amb Sebastián de Toledo, encara que no se sap amb seguretat si són la mateixa persona. És un dels artistes pertanyents a l'anomenat Grup Torrijos, format al taller d'Egas Cueman, entre els quals es troben Enrique Egas, Juan Guas i Alonso de Covarrubias, tots ells vinculats a aquesta ciutat d'una manera o una altra. La seva activitat es desenvolupa fonamentalment a Guadalajara, Segòvia i Toledo, quasi sempre treballant al costat de Juan Guas.

La seva obra destaca en les escultures funeraries, destacant entre elles "El doncel de Sigüenza" a la catedral de Sigüenza i part del retaule major de la catedral de Toledo i la capella de Santiago o del Conestable a la mateixa catedral.

Bibliografia[modifica]

  • De la Morena Bartolomé, Aurea; Azcárate, José María de. Castilla-La Mancha/2 La España Gótica. Madrid: Ediciones Encuentro, 1998, p. 60-61. ISBN 9788474905090. 
  • Navascués Palacio, Pedro. Catedrales de España. Madrid: Espasa Calpe, 1997, p.116. ISBN 84-239-7645-9. 
  • Emilio Orduña Viguera. Arte Español:La Talla Ornamental en Madera Compañía Ibero-Americana de Publicaciones SA. Madrid, 1930.