Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Museu de la Mediterrània

3
Resum per Paucabot
MuseudelaMediterrània (discussiócontribucions)

Benvolgut Paucabot,

Entenc el fil de discussió generat entorn la pàgina del Museu de la Mediterrània i l'ampliació que se'n ha fet a través del meu usuari. Conec el conflicte d'interessos i, de fet, el meu perfil apareix declarat. Partint d'aquí, el propòsit del perfil era poder ampliar informacions sobre el patrimoni cultural del poble de Torroella de Montgrí o personatges relacionats, sempre invocant el rigor i normativa de viquipèdia . Lògicament també el museu. Els canvis que s'han fet han seguit entrades de museus propers.

Segonament, he substituït totes les cites que provenien de la pròpia pàgina web del Museu de la Mediterrània, que m'heu retirat. Com les cites de la Guia del Museu. Suposo que és millor per afavorir el to neutre. També he revisat tot l'escrit, per repassar si hi havia algun to que podia resultar inadequat.

Bàsicament, la informació que vaig ampliar es la "història del museu", ben referenciada i la "Història del casal històric", que com deia és un dels objectius d'aquest perfil, ben referenciat també amb publicacions acadèmiques. També sobre el "Centre de Documentació". Les activitats estan referenciades per revistes i portals de la Generalitat.

Si considereu el to de les meves ampliacions, promocional o curricular, agrairia la ubicació d'aquestes per poder-ho corregir. Pot ser que no vegi paràgrafs inapropiats, que per d'altres són flagrants. Tanmateix, tinc la sensació que el motiu no deixa de ser el nom del perfil, i no el contingut. He llegit en comentaris anteriors, que dius que el principal motiu moltes vegades és que una persona/institució no pot redactar la seva pròpia entrada. Però la pròpia institució no pot col·laborar en el redactat? Entenc que no és el lloc de la discussió i és probable que s'hagi discutit amb anterioritat, en fòrums que desconec. En tot cas, entenc el control. De fet, el meu usuari està declarat com a representant del museu. Per això, insisteixo que si hi ha contingut que considereu inapropiat s'especifiqui perquè es pugui revisar, per mi o per altres usuaris, i que no s'elimini sense cap explicació o amb una d'imprecisa.

Per cert, la pàgina d'exposicions temporals no entenc perquè s'ha retirat. No té una vocació promocional. Si us hi fixeu totes les exposicions enumerades estan acabades, per tant, no poden atraure visitants al museu. I segueix la voluntat de pàgines similars com (Llista d'exposicions temporals del Museu Picasso o Llista d'exposicions temporals del Museu Valencià d'Etnologia). Per tant, m'agradaria saber el motiu de la retirada i enganxada en el perfil general.

Moltes gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola.

Jo crec que l'article del vostre museu, sense dir cap mentida, s'assembla massa a una web corporativa de l'entitat i no tant a un article enciclopèdic. Entenc que heu fet tot el que heu pogut per tal de fer-lo el més neutral possible, però no ho heu aconseguit. És precisament per això que no es recomana fer un article amb un conflicte d'interessos tan clar.

La discussió sobre la proposta d'esborrat de la llista d'exposicions: Viquipèdia:Esborrar pàgines/Historial/2018/01#Llistat d'exposicions temporals del Museu de la Mediterrània.

Addicionalment, hauríeu de llegir Viquipèdia:Nom d'usuari#Noms d'usuari que impliquen ús compartit.

Docosong (discussiócontribucions)

Bon vespre,

Per la part que em toca en relació a la proposta d'esborrament, vaig considerar una fusió amb l'article principal per almenys conservar la informació. Per altra banda, que hi hagi articles similars a llista d'exposicions... no vol dir que estigui ben fet (de fet, el del Museu Picasso porta 4 anys sense actualitzar...) S'ha de seguir, sempre que es pugui, el llibre d'estil i considerar que la Viquipèdia no és cap col·lecció d'informació indiscriminada, sinó tot el contrari, és una enciclopèdia en costat revisió per millorar la qualitat dels articles.

Repeteixo, entenc que no hi ha mala fe però coincideixo amb l'opinió d'en Paucabot. Si ho considereu oportú, recordeu que també podeu col·laborar en altres projectes germans com commons, alliberant objectes de la vostra col·lecció museística. Podeu agafar com a exemple la tasca que porta a terme la Biblioteca Museu Víctor Balaguer

Salut!