Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Faltes de respecte i esborrats de treball

11
Bradoman (discussiócontribucions)

Hola, Pau. Com sabs porto anys participant a la Viquipèdia, en concret sobre el tema que més m'interessa, que és la història del carlisme. No he tingut cap problema amb altres usuaris, només amb Tanufu2, que està expulsat a la Wikipedia en castellà, i no només m'està esborrant tota la meva feina, sinò que a sobre em falta el respecte, dient-me que estic "malament del cap" https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Usuari_Discussi%C3%B3%3ATanufu2&type=revision&diff=20360733&oldid=20360712 (volia dir "estàs malament del cap" però com utilitza un traductor automàtic perquè no parla català li ha sortit "aquestes malament del cap"). La falta de respecte és igual. Això es admissible?

Tanufu2 (discussiócontribucions)

Durant dos dies m'ha acusat d'haver-me inventat una font per justificar l'esborrat a la pàgina d'Carlisme entre altres coses que un determinat projecte estatutari de 1899 va acabar sent assumit oficialment pel partit carlí català. Que a un li acusin de mentider és una falta de respecte també, i l'he aguantat a la pàgina de discussió durant dos dies. He mostrat una segona font d'un llibre de Cucurull i segueix sense acceptar que amb independència de la trajectòria personal de l'autor el seu text va acabar adquirint rang oficial al carlisme català.

El conflicte és més complex, després de dies de tranquil·litat, va esborrar tot el meu treball únicament perquè no li agradava la meva aportació sobre aquest estatut de 1899 i un canvi de títol d'una secció que tal com estava plantejada no tenia sentit històric. Una vegada que està plantejat un conflicte entenc que el toca és buscar acords en la pàgina de discussió, ho intenti durant dos dies, sense èxit, mientre ell em deia mentider negant credibilitat a la meva font i llançant-se a escriure com un boig per justificar entre altres coses seva secció absurda d'Ideologia, on va fer aportacions interessants, si, però que hauria d'estar emmarcades en la seccions corresponents a les seves etapes, el carlisme no té la mateixa varietat ideològica en 1833 que en 1872, 1919, 1936 o 1957 ... i és molt significativa la seva obsessió per destacar les creacciones individuals d'un autor madrileny de segona fila mentre margina els dos projectes estatutaris (el de 1899 i el de 1930) que el carlisme català va assumir de manera oficial.

Bradoman (discussiócontribucions)

El conflicte és molt senzill. M'has esborrat molts paràgrafs on parlo de la ideologia del carlisme durant el Sexenni Democàtic (quan de fet neix el carlisme polític), només perquè no t'agrada aquesta ideologia. Al·lucinant! Jo he parlat del programa del pretendent Carles VII, no d'un "autor de segona fila". Posa les teves coses, però no esborris tot lo altre. Això es vandalisme! Si vols parlar de la ideologia carlina l'any 1957, endavant! Fes-ho indicant les teves fonts (reals), però no m'esborris el meu treball ben redactat i referenciat. Qui ets tu per creure't l'amo de l'article, si gairebé no hi has contribuït res i ni tan sols parles català? Els teus "retocs" fan pena, deixes una reguera de catanyol en tots els articles on t'hi fiques, i et penses que amb el traductor automàtic ho soluciones tot. Tinc dret a ampliar la pàgina referenciant el que escric. Una pàgina en la qual he posat moltes hores de feina. I quant a la suposada font d'El Correo Catalán, només et vaig demanar d'on ha sortit això. Tots dos sabem que no has consultat l'hemeroteca d'aquest diari. I si ho has fet, digues on es l'hemeroteca i com es pot consultar. Si et negues a dir d'on surt la font, sospito que estàs amagant alguna cosa. No és la primera vegada que falseges una font i fas que digui una cosa que no diu, per això vull comprobar-ho jo mateix el que diu. D'entrada, la font de Cucurull, que he pogut comprovar, no diu res de que el fulletó de Bardina fos "oficial". Diu que era del partit carlí, però això jo no ho he negat. El que tu esborres es que segons l'historiador Xavier Ferré i Trill aquesta concepció no va arrelar en el partit carlí, i segons l'historiador Jordi Canal i Morell Bardina va marxar del carlisme un any després per la "nul·la sensibilitat catalanista del partit de don Carlos". Per què ho has esborrat també tot això, si està ben referenciat? Explica't.

Bradoman (discussiócontribucions)

@Tanufu2, et faig una proposta. Tornem a posar tot el que jo he escrit i també tot el que tu has escrit i després busquem com ho solucionem per combinar les informacions contradictòries sobre el tema de Bardina. Què et sembla? Quant als títols de les seccions, proposo deixar-ho com era abans, però no descarto que s'afegeixi més endavant una secció per a parlar del regionalisme en general (no sols del regionalisme català, perquè encara que siguem a la Viquipèdia el carlisme no va ser un fenomen només català, en tot cas caldria per això un altre article que fos "Carlisme a Catalunya"). Que et sembla? Estic tractant de consensuar amb tu, el que no puc acceptar és que llencis la meva feina a les escombreries només perquè no t'agrada la ideologia de Carles VII o el fet que Bardina marxés perquè deia que el partit no era catalanista. Tot això ho diuen les fonts citades i els historiadors, no jo.

Tanufu2 (discussiócontribucions)

Jo no tinc cap problema amb la ideologia de Carles VII, ni tan sols amb la d'aquest autor madrileny de segona fila anomenat Leandro Herrero. I precisament perquè tinc voluntat inclusiva mai vaig esborrar el teu text sobre l'Album de Roma en 1835, anterior al conflicte, sinó que únicament li vaig canviar el títol absurd que tenia la secció com "Ideologia" sense més, com si fos vàlid per al carlisme de 50 anys abans o 50 anys després. I guiat per aquesta mateixa voluntat inclusiva aquesta tarda un cop finalitzada la guerra d'edicions m'he dedicat a recuperar alguns dels textos que com un boig et vas posar a escriure durant aquests dos dies, perquè corregués l'historial i guanyar el conflicte per imposició de fets consumats. He recuperat el que comptes de la trajectòria de Bardina, respecta tu que hi hagi fonts que indiquen que en algun moment el text va ser "aprovat pel partit". Em sembla fantàstic que facis aportacions sobre l'obra de diversos propagandistes del carlisme, però aquestes figures i les seves idees insisteixo que cal emmarcar-les en el seu context històric concret, no és un món platònic de les idees situat al margén dels processos històrics com vas començar fent amb el Àlbum de 1835 i vas seguir amb Leandro Herrero.

Bradoman (discussiócontribucions)

"Alguns textos"? Qui ets tu per decidir el que es pot posar i el que no? Qui t'ha nomenat "jefe" de l'article? El que jo et proposo és recuperar-ho TOT (ja que tot està referenciat). I després tractem de consensuar a la pàgina de discussió punt per punt. Tinc paciència i no m'importa atendre totes les teves possibles objeccions (agrairia que tu també fessis el mateix).

Tanufu2 (discussiócontribucions)

Quan vaig escriure això havia recuperat part dels teus textos, ara mateix i als he recuperat en un 99%. He tingut moltíssim més respecte per la teva aportació que el tu vas tenir fa dos dies.

Tanufu2 (discussiócontribucions)

23:11, 27 set 2018

https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Carlisme&diff=20357761&oldid=20353500

Aquí va ser on va començar el conflicte quan Bradoman Raderich va entrar com el cavall d'Àtila

12:55, 29 set 2018‎

https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Carlisme&diff=20360374&oldid=20360343

Aquí és on comença la guerra d'edicions després de dos dies veient com Bradoman Raderich em cridava mentider pel del rang oficial de l'estatut de 1899 i es negava a cercar cap acord sobre l'anterior, mentre es llançava a escriure com un boig per dotar de contingut una secció que no té sentit perquè no és el mateix la ideologia carlista de 1850 que de 1900 o de 1950.

Carles VII no és un autor madrileny de segona fila, el tal Leandro Herrero amb el qual vas començar a ampliar l'absurd de la secció atemporal d'Ideologia si ...

Cucurull en el títol del document, que copia precisament del diari carlí El Correo Catalán de Barcelona, ​​escriu «Projecte d’Estatut d’Autonomia de Catalunya, aprovat pel Partit Carlí», és molt fàcil de comprovar a la p. 122 de:

https://web.archive.org/web/20160210034851/http://felixcucurull.cat/documents/panoramica_iVParticularismeiregionalisme1875-1900.pdf

Si està aprovat pel partit, és que té rang oficial. I això és un fet independent dels problemes que un moment determinat tingués el seu autor amb un dirigent que no va durar molt temps més. I si el 1931 tot el text va ser reproduït en el diari que era portaveu del partit a nivell català això vol dir que Xavier Ferré s'equivoca. De fet un dels principals col·laboradors de Bardina, el director del setmanari on escrivia, Roma, no gaire més tard es convertiria en el principal ideòleg del carlisme català.

Bradoman (discussiócontribucions)

Per què segueixes amb el que ha passat? A ningú l'interessa qui ha començat la baralla. El que compta és que de moment t'has sortit amb la teva i has tret tot el que no t'agrada i has posat tot el que volies. Ara mateix hi ha molta feina meva esborrada. Què en fem d'això? No estic disposat a acceptar-ho.

Tanufu2 (discussiócontribucions)

Com ha començat tot això i qui ho ha començat és important. Em sembla legítim recuperar la immensa majoria de les teves aportacions durant aquests dos dies, tu en canvi vas estar dos dies negant a acords. Em sembla fantàstic recuperar els teus textos, però en el seu context històric, no en l'absurd de la secció aquella de Ideologia, i sense esborrar el que havia aportat jo durant dies fins que fa dos dies se't van creuar els cables.

Bradoman (discussiócontribucions)

La secció d'Ideologia porta anys estable. No em sembla raonable treure-la ara només perquè a tu no t'agrada. Per què no la millorem en comptes de treure-la i barrejar-ho amb la Segona República? Estàs fent un embolic amb l'article, només perquè vols destacar "autonomisme" i que no se sàpiga res més del carlisme. Això no és el teu blog personal. Vinga, podem millorar la secció tots plegats i arribar a acords. Les seccions que has posat ara són patètiques i fan riure, ho has de reconèixer. I et recordo novament que el carlisme no és un fenomen només català (i encara que ho fos, els projectes autonomistes de 1899 i 1930 no valen més que qualsevol altre projecte carlí, que n'hi va haver molts). Deixa els canvis arbitraris i absurds, si us plau.

Resposta a «Faltes de respecte i esborrats de treball»