Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

JoanLloret1981 (discussiócontribucions)

Bon dia, m'agradaria saber per què vostè ha esborrat la pàgina sobre l'historiador arenyenc Francesc Forn i Salvà i què cal fer perquè vostè no la torni a esborrar si la tornem a afegir a la Viquipèdia.

Paucabot (discussiócontribucions)
JoanLloret1981 (discussiócontribucions)

La veritat és que no entenem què vol dir amb "una altra cosa" i què és el que hem fet malament. Forn és un historiador local i comarcal, amb nombroses publicacions (de les quals s'ha parlat fins i tot a TV3), i pensem que es mereix una pàgina a la Viquipèdia. Esperem que ens ho aclareixi i poder aconseguir aquesta pàgina. Gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

Una altra cosa vol dir que era un article no enciclopèdic, més aviat curriculumesc i publicitari. Els enllaços que us he posat (i que no sé si heu llegit), també informaven bastant dels problemes que tenia l'article.

JoanLloret1981 (discussiócontribucions)

Sí que ens ho hem llegit, però no entenem on és la publicitat. I on és la línia que separa el caire "curriculumesc" i "publicitari" de l'"enciclopèdic"? Si a tots els articles de la Viquipèdia sobre persones es desglossa el seu currículum i la seva biografia. Quina diferència hi ha? L'article és molt neutral i no hi ha cap conflicte d'interessos. Tampoc interès personal ni ganes de denigrar ningú. Caldria valorar que el Sr. Forn ha aconseguit tres guardons als Premis Iluro, que en el camp de la història són dels més prestigi del nostre país, amb personalitats guardonades com Jordi Nadal o Josep Iglésies Fort. També el premi a Mestres i Professors dels Baldiri i Reixac, que només se'n dona un per a tot Catalunya. No entendríem que la Viquipèrdia no es fes ressò d'aquest gruix de persones que han mantingut la recerca històrica i l'ensenyament en un bon nivell al nostre país i que la seva incorporació a la Viquipèdia només la pot enriquir. Tenim confiança que aquestes consideracions seran tingudes en compte.

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia, Joan. Dius que no tens cap conflicte d'interessos però la redacció de l'article i aquest interès en lloar els mèrits d'aquesta persona em fan pensar tot el contrari. Estàs segur que no tens cap relació amb aquest historiador?

JoanLloret1981 (discussiócontribucions)

Evidentment que conec aquest historiador i l'estic ajudant a fer la seva pàgina. Hi ha alguna problema amb això? No veig que sigui cap conflicte d'interessos quan tot el que diu l'article és cert. Si cal posar més referències, les posem, però no entenc això d'eliminar tota la pàgina de cop. I, atès que la major part de l'article és l'enumeració de fets que són certs, ens podríeu indicar exactament i de forma concreta on són aquestes parts de l'article que considereu tan incorrectes i poc enciclopèdiques? Moltes gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

Sí, sí que hi ha un problema. Mira si era un problema que, abans de confirmar-me que tenies un CI, ja havia vist que l'article s'havia d'esborrar. Jo també podria escriure moltes coses que són certes o fins i tot interessants i no serien un article enciclopèdic: VP:NO. Torn a repetir: no hauries d'escriure aquest article, tal com diu ben clar a Viquipèdia:Conflicte d'interessos.

JoanLloret1981 (discussiócontribucions)

Doncs qui l'hauria d'escriure? Pensem que aquesta pàgina sobre aquest historiador hi ha de ser, ja que hi ha pàgines sobre persones que han fet molt menys per a la cultura i la història que tenen pàgina. Com hem de procedir, doncs? Hem d'esperar que algú altre l'escrigui? És qüestió de sort, que a algú sense "conflicte d'interessos" se li acudeixi escriure l'article? Si us plau, si poseu problemes, aporteu també solucions. Gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

Els 600000 articles de la Viquipèdia, en la seva gran majoria, estan escrits per persones sense conflicte d'interessos. Que sobre aquesta persona només en puguin escriure persones que el coneixen, diu molt poc de la seva admissibilitat.

I des de la Viquipèdia no posam problemes: simplement miram de fer una enciclopèdia neutral. Els problemes apareixen quan ve qualcú a fer articles sobre ell mateix o els seus coneguts i no entén de cap de les maneres que això no ho pot fer.

JoanLloret1981 (discussiócontribucions)

Bé, aleshores, segueix la pregunta: quines opcions tenim perquè aparegui una pàgina sobre el Sr. Forn a la Viquipèdia? Com ja hem comentat abans, pensem que bé es mereix una pàgina, tenint en compte els llibres que ha escrit, els premis que ha rebut i la investigació que ha fet al llarg de molts anys. Vostè no em podrà negar que hi ha pàgines a la Viquipèdia sobre persones amb molts menys mèrits que el Sr. Forn (no sé si escrites per persones amb o sense "conflictes d'interessos"), i seria injust que ell no hi pogués tenir una pàgina. Per tant, com hem de procedir? Vostè té alguna voluntat d'ajudar o ens haurem d'acabar adreçant a instàncies superiors de la Viquipèdia, potser escrivint a les persones angloparlants que pertoqui, explicant-los la situació?

Paucabot (discussiócontribucions)

La resposta és clara: a la Viquipèdia, no hi ha cap opció que vengueu a fer el que havíeu vengut a fer. Us heu confós de lloc. Podeu fer un blog, un currículum a Linkedin o un llibre. El món no s'acaba en la Viquipèdia.

Sobre les amenaces, feis el que trobeu que hàgiu de fer.

JoanLloret1981 (discussiócontribucions)

No són amenaces, Sr. Cabot, sinó la voluntat d'arreglar una cosa que és palesament injusta (o bé, més ben dit, que té una lògica molt pobra) als nostres ulls. I, en aquest sentit, i sense amenaces, farem el que creguem convenient i arribarem fins on creguem convenient. Ara ja ens queda clar que vostè no té cap voluntat d'ajudar sinó només de posar pals a les rodes, pels motius que sigui (que en això no hi entrarem). Salutacions.

Paucabot (discussiócontribucions)

Salutacions.