Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Miquel Fornaguera Ramon

6
Resum per Paucabot
Rotget (discussiócontribucions)

Pau Cabot, em pots dir quins criteris d'admissibilitat incompleix l'article Miquel Fornaguera Ramon? Gràcies per endavant.

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia, Rotget.

Per mi, incompleix els criteris d'admissibilitat: cap font fiable que n'hagi parlat de manera significativa.

De les dues referències que hi ha, una no és una referència sinó les dades d'un llibre seu i l'altra és la seva fitxa a l'entitat de la qual era soci. Per verificar-ne l'admissibilitat, necessitam fonts fiables, és a dir, externes i independents del biografiat.

Rotget (discussiócontribucions)

Gràcies Pau. En aquest cas no hi ha cap problema, ja que les fonts fiables són diverses i molt abundants. Més que res, tenia ganes de saber el criteri concret a seguir. Pel que fa al que exposes, així mateix, tan sols dues coses:

- el que dius "fitxa" és una semblança publicada, amb signatura (Enric Beltran), a la web de la Societat Catalana de Geografia, filial de l'Institut d'Estudis Catalans, entre una selecció dels grans geògrafs que han estat socis de l'entitat (137). D'altra banda, considerant la data de defunció (1981) del biografiat i la data de publicació a la web, sembla que no hi ha d'haver altre interès més que la pròpia rellevància del personatge.

- Quin pes es dona a les publicacions i als llibres propis? Com es resolen els casos dels escriptors que tenen una obra abundant, però sigui per la joventut o per qualsevol altra qüestió, no són a les grans enciclopèdies (GEC, GEM...)?

Paucabot (discussiócontribucions)

El que jo dic fitxa és una font clarament no fiable, ja que és d'una entitat on el biografiat va ser soci. Ens podem fer la idea de la distància de l'entitat als biografiats amb el text que hi ha a la capçalera de la llista de biografies:

Són diversos els socis i les sòcies ja traspassats dels quals us podem oferir les semblances de la seves trajectòries.

Que hi hagi signatura o que l'autor ja sigui mort potser és cert que ho maquilla una mica, però no fa la font fiable, al meu entendre.

Si existeixen altres referències millors, el que hauríem de fer és posar-les.

Si un autor té llibres propis i cap font fiable que en parli d'ell, no és admissible. L'admissibilitat no depèn del número de llibres publicats, ni de la bonhomia ni de la intel·ligència d'una persona. Només té a veure amb si hi ha fonts fiables que n'hagin parlat de manera significativa.

Recoman la lectura completa de Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat i de Viquipèdia:Fonts fiables.

Rotget (discussiócontribucions)

Miraràs, en poder, com ha quedat la pàgina. Manquen més referències fiables? S'incompleix algun altre criteri d'admissibilitat? Gràcies Pau.

Paucabot (discussiócontribucions)

Molt millor, Rotget. En realitat, si trobam fonts terciàries com una entrada en una enciclopèdia, ja queda clara la seva admissibilitat.