Tema de Usuari Discussió:Pdg

Ferran Mir (discussiócontribucions)

Hola: Has creat la categoria "Matemàtics alsacians" dins de "Matemàtics francesos". Això pot crear incongruències perquè Alsàcia no ha sigut sempre francesa: Hi ha alsacians que son alemanys. Max Bense, per exemple, no és francès, és alemany.

Pdg (discussiócontribucions)

Gràcies, no ho havia tingut en compte

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Perdoneu que m'hi fiqui.

Això passa amb totes les categories geogràfiques. Alsacians és de francesos, com escocesos és dins de britànics, cordovesos és dins d'espanyols, balinesos és dins d'indonesis, persones d'Herat dins d'afganesos o persones d'Aqaba dins de jordans. Les categories les fem i les encaixem segons la geografia actual.

Només ho fem diferent on tenim una categorització històrica feta, cosa que és complicada i realment només tenim implementat pel nostre àmbit, i per fer-ho ha calgut una dècada i mitja i encara no està acabat.

Ferran Mir (discussiócontribucions)

D'acord, tenim tendència a veure els mapes tal com son avui en dia. De fet, la majoria de personatges que tenim categoritzats com alemanys, per exemple, no ho eren: eren saxons, prussians, bavaresos, etc. (Alemanya no existia).

Però, en un cas com el de Max Bense que jo apuntava, qué fer? Li posem dues categories (matemàtics alsacians i matemàtics alemanys)? Li deixem només una de les dues?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Tal com ho tenim ara, li hauríem de posar les dues.

Si en el futur algú tingués temps i ganes de fer una categorització històrica dels alsacians, podríem acabar tenint unes categories equivalents a "alsacians francesos" i "alsacians alemanys", que estarien totes dins d'alsacians, però s'hauria de fer per totes les categories que pengen d'alsacians. És el que tenim fet amb els catalans.

Resposta a «Categoria:Matemàtics alsacians»