Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Autoritzacions de pujades a commons pel viquiprojecte Lieder

4
Robertgarrigos (discussiócontribucions)

Com a part del Viquiprojecte Lieder, el concert que se celebrarà aquest desembre com a final de curs de l'acadèmia Lied the Future (que organitzen La Schubertíada de Vialbertran i l'Esmuc) es gravarà i es pujarà a commons. He deixat un missatge al taulell d'anuncis del VRT demanant una solució per poder fer una autorització de les pujades sense haver de demanar als intèrprets que enviïn un correu per cada una de les peces que pujarem. Els estudiants ja signaran una autorització per gravar i pujar les seves interpretacions en el moment de matricular-se al curs i voldria haver d'evitar fer-los fer una altra gestió, amb el risc que no s'acabi fent que comporta. Teniu algun suggeriment per trobar una solució? Voleu deixar el vostre comentari allà, també? Gràcies.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Estic especulant una mica, però diria que pot servir un certificat de l'ESMUC que digui que els intèrprets han autoritzat la pujada de les seves gravacions a Commons amb una llicència lliure, i que l'ESMUC és qui ha fet la gravació o la filmació i també allibera els drets de la seva part (o sigui, de l'enregistrador, el càmera, qui hagi editat els vídeos, etc.). Entenc que tot plegat ha de ser suficientment concret per especificar quines són les gravacions afectades i jo hi especificaria els noms dels intèrprets. No crec que faci falta incloure còpia de les autoritzacions individuals i enviar-les podria ser un problema innecessari de privacitat si tenen dades personals.

Una qüestió important és que els intèrprets hagin acceptat una llicència lliure concreta, a menys que hagin cedit prou drets a l'ESMUC per triar-la. Potser, per privacitat, també els intèrprets haurien d'incloure com volen ser atribuïts.

I no sé el valor que poden arribar a tenir aquestes gravacions, però si ha un risc que no sigui nul, si jo fos l'ESMUC potser voldria passar pel meu assessor legal per assegurar que no està alliberant cap dret que no pot documentar que té. Per exemple, pot ser que els documents de matrícula, en comptes de guardar-los el període habitual (que deuen ser pocs any), convingués conservar-los per la vida dels intèrprets + 70 anys. Vist per aquesta banda, enviar les autoritzacions individuals en un correu de l'ESMUC pot ser més pràctic que un certificat de l'ESMUC.

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

Gràcies, @Pere prlpz. Ho tindrem present. De moment m'han demanat que els envïi el text d'autorització que firmen els alumnes. A veure si amb això ja farem.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Resposta a «Autoritzacions de pujades a commons pel viquiprojecte Lieder»