Usuari:AcaravacaUOC

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Apps Educatives[modifica]

Distingim com a App Educativa totes aquelles aplicacions mòbils que tenen una utilitat educativa. Amb la característica de que l'aprenentatge mitjançant elles pot ser en qualsevol lloc i en qualsevol moment, ja que l'aprenentatge que proporcionen és vàlid tant dins com fora de l'aula. Aquestes poden ser apps dirigides a diferents tipus de perfils, pares, professionals de la docència, estudiants de totes les edats.

Existeixen actualment més de 80.000 apps educatives catalogades en les diferents plataformes d'apps mòbils, com pot ser a l'App Store, el Google Play, Nokia Store, Samsung Apps Store, Windows Phone Store, etc.

L'objectiu d'aquestes apps és facilitar una eina fàcil i ràpida d'usar com tot el que esta relacionat amb les apps mòbils, amés proporcionant l'avantatge de la possible utilització de la mateixa en gairebé qualsevol joc del mon.

De apps educatives existeixen de molts tipus però la majoria tenen un caire divertit, o si més no atractiu a la vista, d'intenció és que els estudiants puguin gaudir estudiant amb el que estan fent i fins i tot jugar per aprendre. El grau de motivació dels alumnes augmenta notablement quan saben que la metodologia emprada no serà la tradicional, sinó que s'incorporarà una eina nova, i cal aprofitar l'ocassió per fer-los aprendre.

Des del moment que parlem d'aplicacions educatives cal ser conscients de que totes no són bones en tots els àmbits, cal saber diferenciar-les per àrees i nivells d'aprenentatge per tal de treure el màxim profit de totes elles. Per tant, un control per part del mestre o adult és imprescindible per extreure els coneixements que creus necessaris.

Apps Educatives més populars:[modifica]

Duolingo

iTunes U

Coursera

GeoGebra