Usuari:Castell/Phil Spalding

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Philip Spalding (nascut 19 novembre 1957, London, Anglaterra) és un baixista anglès. És conegut com a músic de sessió i intèrpret de guitarres baixes, sobre tot del model "Fender Precision Bass". Ha tocat i aparegut en directe amb artistes com Mick Jagger, Seal, Orchestral Manouvers in the Dark, Elton John i Randy Crawford.[1]

A una edat primerenca, va ser un model infantil reeixit i va aparèixer en un anunci de televisió per a Smiths Crisps. Spalding va ser un operador d'ordinadors per a un banc al carrer, abans d'unir-se a l'artista de rock Bernie Tormé en 1976. Més tard es va unir a Original Mirrors abans de començar una col·laboració amb Toyah, al desembre de 1980. Mentre que amb la banda The Toyah va gravar i coescribir cançons per a estudi àlbums i gires amb la banda, fins a 1983.[2] Des de llavors ha estat membre de la banda de GTR i Mike Oldfield. Més recentment ha aparegut en àlbums per Michel Polnareff, Suggs, Robbie Williams i Kylie Minogue.

Spalding També enregistrat totes pistes de baix en la de banda sonora d'estudi de The Lion King.

Com a persona anteriorment afectada per l'hepatitis C, va aparèixer a la BBC Oxford el 28 de juliol de 2008 per promoure un assaig de vacuna per a la malaltia.[3] Phil ha començat un grup de suport a pacients anomenat "Hep C Positive" en Swindon i treballa amb l'organització caritativa Liver4Life per aixecar la conscienciació sobre l'hepatitis C.

El febrer de 2012 es va unir a la banda d'en Simon Townshend per a la gira "Secret Weapon" de promoció de l'àlbum 'Looking Out, Looking In' pel Regne Unit.

És Masó (Freemason) i és un membre de la Lògia de l'Escola de Westminster no. 4305.

Discografia[modifica]

Amb GTR
  • GTR (1986)
  •  King Biscuit Flower Hour Presents GTR (1997)

Referències[modifica]

  1. «Phil Spalding credits». allmusic.com. [Consulta: 17 febrer 2010].
  2. Toyah: The Changeling tour programme, 1980 [Consulta: 17 febrer 2010]. |access-date= requires |url= (help)
  3. «BBC News. Hepatitis 'C' Vaccine Trials». youtube.com, 28-02-2008. [Consulta: 17 febrer 2010].

Notes[modifica]

[[Categoria:Persones vives]] [[Categoria:Músics londinencs]]