Usuari:IreneRR

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Jaume Cela i Ollé[modifica]

Va néixer a Sarrià (un barri benestant de Barcelona) el 14 d’agost de 1949. De petit era un gran aficionat a la lectura i al cinema. D’adolescent va treballar en una oficina d’assegurances, fins que va decidir posar-se a estudiar per poder treballar de mestre. Va compaginar els seus estudis de Batxillerat amb el treball en diverses escoles. Fins que va iniciar els seus estudis universitaris a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Un cop acabada la carrera de mestre va iniciar la seva carrera professional passant per diverses escoles : primer va passar per la minà on s’hi va estar quatre anys, desprès es va traslladar a l’escola Torrent d'en Melis, al barri del Guinardó de Barcelona. Un cop va passar per aquestes escoles va deixar d’exercir directament com a mestre i va passar a formar part de l’equip de Rosa Sensat. Actualment segueix sent mestre de l’Associació Rosa Sensat i també es membre de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya.

A partir d’aquest moment la família va ser el seu estímul per iniciar-se al món de la narració. Va començar publicant un petit conte anomenat “Els nassos del rei” l’any 1988 i a partir d’aquí va anar publicant novel·les regularment.

Actualment treballa al CEIP Escola Bellaterra on compagina, des del setembre de 1991, la tasca de direcció del centre amb les classes. Jaume Cela reconeix que les experiències viscudes durant la seva infantesa marquen el seu estil de vida i el model educatiu que defensa, basant-se en la llibertat individual. Considera que la societat actual vol tenir-ho tot massa marcat.

L’any 2008 va rebre la creu de Sant Jordi.