Usuari:Lluís-Emili Bou

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Nat el 26/12/1939 a Barcelona

El meu nom complet és Lluís-Emili Bou Gibert (tinc un cosí, també lletraferit, que va neixer el mateix dia i es diu Emili Bou Cabré, sovint ens confonen).

Estudis: Professorat Mercantil (1959), Llicenciat en Història Moderna i Contemporània a la UB (1975)

Vaig dedicar-me a fer estudis de mercat i d'opinió des del 1959 fins al 1979. Vaig fer de professor de secundària en els seminaris de Geografia i Història (inclosa la Història de l'Art i Economia) als IB Infanta Isabel i IB Montserrat (ambdós a Barcelona). Vaig assolir la condició de Catedràtic. També vaig donar assignatures de Literatura Espanyola.

Investigant sobre Raimon Casellas i Dou vaig localitzar l'abundant conjunt de documents (epistolaris i altres) que conservaba la família de Casellas i també vaig aplegar molta informació sobre la vida i la mort de Casellas

Va resultar particularment important la localització d'unes cartes de contingut molt interessant que Isidre Nonell va enviar a Casellas, des de París en un període que no estava documentat . El maig del 1973, la revista D'Art del departament d'Història de l'Art de la UB, va publicar les cartes i la meva aportació al tema. Aquest treball sol citar-se sempre que, a partir d'aleshores, s'ha escrit sobre Nonell.