Usuari:Mcapdevila/Negligència mèdica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La negligència mèdica és una mala praxi realitzada per part d'un proveïdor d'assistència sanitària que es desvia dels estàndards acceptats en la comunitat mèdica i que causa lesió el pacient. És haver realitzat actes no apropiats o, per no haver tingut la diligència requerida per al cas particular. És a dir, no haver complert amb els paràmetres mínims i estàndards de conducta per enfrontar el cas, i no haver complert amb les normes tècniques de la professió mèdica. Constitueix, al costat de la imperícia i imprudència mèdica, una vulneració a la Lex Artis Ad Hoc. També recau en l'equip de salut en el cas

Reclamació per negligència mèdica[modifica]

Elements del cas[modifica]

Una demanda ha d'establir tots els següents punts:

  1. Hi ha un deure legal: cada vegada que un proveïdor d'assistència mèdica assumeix la cura o tractament d'un pacient.
  2. El deure ser incomplert: el proveïdor va fracassar en emprendre l'estàndard d'assistència mèdica. Això és provat per un testimoni expert o per errors obvis (la doctrina del Res ipsa loquitur que literalment significa La cosa parla per si mateixa ).
  3. L'incompliment va causar una lesió.
  4. Danys: Si no hi ha danys (alguna perduda física, econòmica o emocional) no hi ha base per a una reclamació, tot i que el metge fos negligent.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Referències[modifica]