Usuari:Mcapdevila/Pistola de senyals

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Una pistola de senyals és un tipus de arma de foc que permet llançar bengales. És utilitzada com senyal d'auxili al mar o en terra per indicar la posició de l'emissor als avions o helicòpters. Les bengales llançades estan dissenyades per generar un senyal molt lluminosa i per temps prolongat. Té un abast aproximat des de 20 m, fins a 200 m.

Tipus[modifica]

Les pistoles de senyals més comunes són les del tipus Very (de vegades lletrejat Verey [1]), que deu el seu nom a Edward Wilson Very (1847-1910 ), un oficial de l'Armada dels Estats Units que va desenvolupar i popularitzar una pistola monotiro de canó curt que disparava bengales (bengales Very).[2] Tenien un gallet i un martell d'acció simple, amb percussió central. [3] Els models moderns són freqüentment fabricats amb plàstic resistent de color brillant.

Pistola Very britànica calibre 26,5 mm (1 polzada), utilitzada en la Primera Guerra Mundial.

Les pistoles Very de model antic, com les emprades en la Segona Guerra Mundial, són de calibre 26,5 mm (1 polzada). Aquestes encara estan disponibles i els models moderns de canó llarg més poden disparar bengales amb paracaigudes. [2] Diversos models moderns disparen bengales del 12 (18,53 mm).[2] En els països on la possessió d'armes de foc està estrictament controlada , com en el Regne Unit, l'ús de pistoles Very com a equip d'emergències a bord d'embarcacions és menys comú que en els Estats Units, per exemple. En aquests països, les bengales de senyals són usualment disparades des llançadors tubulars descartables. Aquests aparells són disparats a retorçar o colpejar un dels seus extrems, però el seu contingut és similar al cartutx d'una pistola de bengales, encara que aquestes són més grans i il·luminen per més temps.

Les pistoles de bengales s'empren per enviar un senyal d'emergència. Les bengales han disparar a 90°, perquè el senyal sigui visible per més temps i reveli la posició de l'emissor.

Ús com a arma[modifica]

Pistola Molins No 1 de tipus Very i calibre 26,5 mm (1 polzada), c1940, fabricada per Berridge Ltd El ressalt per baioneta del canó s'encaixava a la tronera d'un avió.

Encara que no estan dissenyades com una arma, les pistoles de bengales han estat utilitzades com a tals en algunes ocasions. El 1942, a l'Aeròdrom de Pembrey a Gal·les, un pilot alemany va aterrar per error. El pilot de servei, Sergent Jeffreys, no tenia una arma convencional i va prendre una pistola Very, que la va emprar per capturar el pilot alemany Oberleutnant Arnim Faber. [4]

Cap al final de la Primera Guerra Mundial, Duranta l'ofensiva final de la Campanya del Sinaí i Palestina, el 19 d'octubre de 1918 un avió alemany va ser destruït en terra disparant una bengala Very. L'avió biplaça DFW va ser primerament vist en vol, el primer avió alemany des del combat aeri sobre Deraa el 16 i 17 de setembre just abans de l'inici de la Batalla de Sharon . L'avió biplaça va ser forçat a aterrar i va ser destruït després que el pilot i l'observador es van posar a cobert. [5] [6]

A la Segona Guerra Mundial, Alemanya fabricar granades dissenyades per disparar des pistoles de bengales adapatadas conegudes com a Kampfpistole, o Sturmpistole en la seva forma final. L'arma va ser dissenyada com una arma antitanc, però no va tenir èxit a causa de la minúscula quantitat de TNT que tenien els projectils de càrrega buida. [7]

A la Batalla de Marsa Talamat, en les primeres fases de la Guerra del Yom Kippur, una pistola de bengales de 25 mm israelià, va ser utilitzada per incendiar i enfonsar un vaixell patruller de classe Birtram.

Referències[modifica]

  1. Chambers 21st Century Dictionary (revised Publishers (P) Ltd, p. 1578. ISBN 81-86062-26-2. 
  2. 2,0 2,1 2,2 El catàleg Pains Wessex mostra modernes pistoles de bengales de 26,5 mm al costat de bengales com paracaigudes i convencionals, consultat al juliol de 2012.
  3. Julio S. Guzmán, Les Armes Modernes de Infanteria, abril de 1953
  4. Pembrey Airport : History
  5. F. M. Cutlack. The Australian Flying Corps in the Western and Eastern Theatres of War, 1914-1918. 11. Canberra: Australian War Memorial, 1941, p. 168-9. 
  6. Falls, Cyril; A. F. Becke (maps). Military Operations Egypt & Palestine from June 1917 to the End of the War. 2 Part II. London: HM Stationary Office, 1930, p. 466 (Official History of the Great War Based on Official Documents by Direction of the Historical Section of the Committee of Imperial Defence). OCLC 256950972. 
  7. kampfpistole-z.html German Flare Gun

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mcapdevila/Pistola de senyals