Usuari:Mcapdevila/Transmissió síncrona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La transmissió síncrona és una tècnica que consisteix en l'enviament d'una trama de xarxa (conjunt de caràcters) que configura un bloc d'informació començant amb un conjunt de bits de sincronisme (SYN) i acabant amb un altre conjunt de bits de final de bloc (ETB). En aquest cas, els bits de sincronisme tenen la funció de sincronitzar els rellotges existents tant en l'emissor com en el receptor, de manera que aquests controlen la durada de cada bit i caràcter. Aquesta transmissió es realitza amb un ritme que es genera centralitzadament a la xarxa i és el mateix per l'emissor com per al receptor. La informació es transmet entre dos grups, anomenats delimitadors (8 bits).

Prestacions[modifica]

Els blocs a ser transmesos tenen una mida que oscil·la entre 128 i 1,024 bytes. El senyal de sincronisme a l'extrem font, pot ser generat per l'equip terminal de dades o pel mòdem. Quan es transmeten blocs de 1,024 bytes i s'usen no més de 10 bytes de capçalera i terminació, el rendiment de transmissió supera el 99 per 100. Té un alt rendiment en la transmissió. Els equipaments són de tecnologia més completa i de costos més alts. Són aptes per a transmissions d'altes velocitats (iguals o majors a 1.200 bauds de velocitat de modulació). El flux de dades és més regular. A tot el conjunt de bits i de dades se'l denomina TRAMA.

Altres significats[modifica]

Sincronia (sistemes de transmissió, sistemes de commutació, sistemes de còmput). És fer que els rellotges de diferents nodes o equips tinguin el mateix ritme i que els inicis dels seus polsos ocorrin en el mateix temps. Hi ha moltes formes de sincronia utilitzades, segons la necessitat i la forma de prendre la mostra de ritme per al rellotge, entre elles hi ha:

  • Plesiòcrona . Molt utilitzada per multiplexacions de la norma G-803 i 804, es basa en la detecció dels polsos entrants; Aquí no depèn de rellotge extern, l'extreu del senyal entrant per generar la sincronia de dades.
  • Síncrona . Quan hi ha un sistema central de rellotge que governa a tots els nodes, perquè tots manegen els mateixos ritmes i els mateixos temps. Hi ha un rellotge mestre generalment d'estrat 1 (Fabricats de Cesi), que emet "ritmes" de polsos, els quals poden ser transportats per satèl·lits, Fibra òptica, o Microones, per arribar a nodes amb rellotges "esclaus", els quals al seu vegada ficaran en sincronia als dispositius que estiguin temporitzats per aquest, amb tan baix error del màxim permès aquesta per 1x10 a la -23 errors de pols.
  • Isíncrona . Quan un node mestre envia senyal de rellotge tant per informar al node esclau dels ritmes dels temps del seu senyal d'informació que rebrà com per marcar els temps al node esclau de en quin moment ha de transmetre la seva informació.
  • asíncrona . Genera el seu propi rellotge i assenyala la seva pròpia temps. S'assegura la qualitat de la transmissió amb la verificació de Bits d'inici i Bits d'aturada, es fa amb paraules de 7 Bits més un de bandera d'inici.

Vegeu també[modifica]