Vés al contingut

Usuari:Mvallsma10/La tragèdia del Chapecoense

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentMvallsma10/La tragèdia del Chapecoense

Associação Chapecoense de Futebol o també conegut a Brasil com Chapecoense o l'Huracà de l'Oest va tenir una tragèdia, va tenir un accident d'avió en què la plantilla i tècnics van morir: 76 persones i 6 supervivents.

3 jugadors van ser supervivents entre un Heli Nieto que es va trobar viu entre el fuselatge, avui en dia pot caminar.


Historia del club[modifica]

Va ser fundat un 14 de maig de 1973.Aquest petit club es va formar perquè el seu poble Chapecó (Santa Caterina) un poble de 200.000 habitants, tornés a tenir eufòria futbolista. Chapecoense és el nom com se'ls coneix ara i el nom del seu equip. Va ser un començament molt dur ja que hi havia molt poc pressupost, els jugadors no tenien cotxes anaven en autobús als entrenaments. Aquest any han sorprès donant un puny a la taula sorprenent i guanyant a equips grans d'Argentina i Brasil. Després de tot aquell esforç en arribar a la final, el somni d'aquest equip va acabar quan el 28 de novembre del 2016 s'estavellava l'avió( Vol 2933 de LaMia)a prop de Les Celles (Medellín, Mèxic) perdia contacte amb la torre de control de l'aeroport. Aquest 30 de novembre dimecres era l'anada d'aquesta gran final per a ells.

Molts clubs, futbolistes, persones i el món està al corrent d'aquesta desgràcia, també tots ells estan recaptant diners perquè aquest club torni a ser el que era.

Enllaços externs[modifica]