Usuari:Pallares/Alicia Vikander

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPallares/Alicia Vikander

Vikander va néixer a Gotemburg. És filla de l'actriu Maria Fahl Vikander i Svante Vikander psiquiatra, té 5 germans.

Ha aparegut en molts musicals en l'òpera de Gotemburg. Més tard va ingressar a l'escola del Royal Swedish Ballet a Estocolm (2004-2007).

També és coneguda per la seva actuació en el paper protagonista en Un assumpte real, on encarna a la princesa Caroline Mathilde.

Vikander aconsegueix un major reconeixement en actuar en la pel·lícula La noia danesa, interpretant a Gerda Wegener en la qual treballa al costat de Eddie Redmayne, ja que la seva actuació li ha valgut la nominació a diferents premis més importants de la indústria de Hollywood, entre els quals ha guanyat el Premi de la Crítica Cinematogràfica, el Premi SAG en la categoria de millor actriu de repartiment i l'Oscar en la mateixa categoria.

El 28 d'abril de 2016 es confirma que serà Lara Croft en la tercera pel·lícula de la franquícia Tomb Raider.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permèsError de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès

Biografia[modifica]

Premis i Nominacions[modifica]

Referències[modifica]

[[Categoria:Guanyadores del premi Oscar a la millor actriu secundària]]