Vés al contingut

Usuari:Pallares/Larry the Cable Guy

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Daniel Lawrence Whitney (Pawnee City, Nebraska, 17 de febrer de 1963), àlies Larry the Cable Guy, és un actor, exlocutor de radi i escriptor nord-americà, conegut per haver-li posat veu al personatge de Mat en les pel·lícules Cars, Cars 2 i Cars 3.

Inicis de la seva carrera[modifica]

Va iniciar la seva carrera amb pel·lícules com: Blue Collaret Comedy Tour: The Movie, i en el camp radiofònic amb: The Ron i Ron Mostrar, en aquest programa va fer aparicions recurrents. I també com el programa matutino de Kirk, Marcos i López el WIYY a Baltimore. Es va fer famós després de desenvolupar el personatge de Larry, una personalitat que ara manté al llarg de la seva carrera.

Vida personal[modifica]

Matrimoni i fills[modifica]

Es casa en 2005, amb Cara Whitney, i amb ella va tenir al seu primer fill: Wyatt (nascut a l'agost de 2006). Posteriorment, la seva esposa va donar a llum a Reagan (nascuda a l'octubre de 2007).

Donacions[modifica]

Al setembre de 2010, Whitney va donar $5 milions per l'Arnold Palmer Hospital for Children a Orlando, Florida . El regal era per a un major desenvolupament de la cadena Displàsia Institut Internacional a l'hospital d'Orlando i per al Dr. Txad (un amic de l'actor) a l'Hospital Arnold Palmer per als nens. Va ajudar a guarir al seu fill, Wyatt, de la seva displàsia quan ell era un nen, Whitney i la seva esposa, Cara, van fer donacions privades a l'hospital i Whitney van recaptar diners a través d'aparicions en la baralla de la família i És vostè més intel·ligent que un cinquè grau?. L'hospital va obrir una nova sala anomenada "Wyatt Whitney Wing", al maig de 2012.

Altres pel·lícules i treballs en Cars[modifica]

Whitney treballo per a Disney Pixar, en el llargmetratge animat, Cars, amb la veu de la grua vella i oxidada, Mat, l'inseparable amic del Raig McQueen. Posteriorment va tornar a usar la seva veu per al personatge en: Mat i la llum fantasma. La seqüela, Cars 2, s'estreno en 2011. També treball per a la pel·lícula Witless Protection. Mat retorn en la miniserie animada: Cars Toons. La tercera pel·lícula de la franquícia Cars 3 es va estrenar en 2017. [[Categoria:Actors de Nebraska]] [[Categoria:Actors de cinema estatunidencs]] [[Categoria:Actors de doblatge estatunidencs]] [[Categoria:Humoristes estatunidencs]]