Usuari:TheOrtix/Mazda RX-8

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Mazda RX-8 era un automòbil esportiu produït pel fabricant japonès Mazda des de l'estiu de l'any 2002 fins a desembre de 2010. Era un cupè de quatre portes amb motor central davanter longitudinal a propulsió. És el successor del Mazda RX-7.

A més de dues portes laterals tradicionals hi ha dues petites que s'obren en l'altre sentit (portes de suïcidi). Entre ambdues no hi ha un pilar de la carrosseria, sinó que en obrir-les el buit no té obstacles en el mitjà.

El RX-8 tenia un motor Wankel atmosfèric d'1.3 litres de rotors situat entre l'eix davanter i l'habitacle. Existeixen 2 versions del motor, una amb 192 CV i una altra amb 238 CV.

Tant el seu consum de gasolina com d'oli és més elevat que el d'un motor alternatiu. En ser un motor rotatiu el seu lliurament de parell i potència és molt lineal, la qual cosa fa que a baixes revolucions el parell sigui més baix que en motors alternatius. Les seves emissions contaminants són equivalents a les d'altres motors Otto, i per tenir menys peces el cicle de manteniment és major.

Les transmissions disponibles són una manual de cinc o sis relacions i automàtica de quatre o sis marxes. Les versions amb caixa del canvi manual incorporen diferencial de desplaçament limitat, mentre que les automàtiques tenen un diferencial comú. A causa de la normativa Euro 5 d'emissions contaminants, el Mazda RX-8 s'ha deixat de comercialitzar a Europa.

També cal saber que el Mazda RX-8 és un vehicle esportiu molt confortable, amb un interior molt zen i alhora esportiu amb tots els extres.En 2008 Europa va decidir deixar de vendre-ho,ja que des del seu llançament, en 2003 no va collir molt èxit en el vell continent. L'any 2008, només van ser 25.Va deixar de vendre's i fabricar-se al gener de 2011 com així acabant amb 2000 unitats limitades al Japó,Anomenat Mazda RX-8 Spirit R.

Categoria:Models Mazda