Usuari:Vgarci

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Wengen és un encantador poble de muntanya situat en els Alps Suïssos a 1.274m d’altitud ,en el cantó Oberland Bernès ( Suïssa ).El poblet està emplaçat en una terrassa natural, solejada i resguardat del vent al peu de la magnífica serralada de la Jungfrau, Eiger i Mönch.Les seves cases de fusta d’encant nostàlgic i els xalets típics de la regió, dispersos per la muntanya, donen a aquest lloc un caràcter idíl•lic de poblet de muntanya alpí. Wengen, és tradicionalment un centre turístic ric en tradicions i ben conegut pel seu aire pur, és un lloc ideal pels amants del senderisme i per practicar l’esquí alpí. Wengen és un indret tancat a la circulació de cotxes, a on només s’arriba amb el llegendari ferrocarril Wengernalpbahn, des de Lauterbrunen.

Des de Wengen s’accedeix amb facilitat als grans destins de les excursions que es poden fer durant l’estiu en la regió de la Jungfrau , ja sigui amb un dels 15 telefèrics que et permeten accedir als miradors més espectaculars de la zona o bé amb els trens que et transporta fins aKleine Scheidegg . Des d’aquest lloc es pot observar els escaladors en la paret nord de l’Eiger, una de les parets de l’alpinisme més espectaculars i difícils del món. Transbordant a Kleine Scheidegg, es pot assolir la Jungfrau amb un trenet que circula per dins de la muntanya fins al cim, des d'on es pot observar i caminar per la glacera més gran i espectacular de Suïssa la Gran Glacera Aletsch.

Al hivern, Wengen és un lloc ideal per la pràctica del esquí, amb l10 km de pistes. El punt culminant és la famosa pista de descens d’esquí alpí en el Lauberhorn,escenari d’una de les grans carreres de la Copa Mundial,amb un traçat de més de 4 km.i amb uns pendents de fins a un 90%.


[1]

[2]