Usuari:Vinals/FC

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Sant Ermengol és una partida del municipi de la Seu d'Urgell situada a la riba dreta del riu Segre. És una zona hortícola de la ciutat situada a llevant entre l'antiga carretera i el Parc del Segre, la qual cosa li ha donat el sobrenom de Horts del Parc del Segre.[1]

Inclou Cal Quico, Cal Cansalader, Cal Xató i Cal Pantebre.

Al sud limita amb el Parc Olímpic del Segre, a l'oest amb el sector de les Moreres, al nord amb l'Avinguda del Camí Ral de Cerdanya i a l'est amb el carrer de Sota Palau.


Es regat pel rec de Sant Ermengol que dóna servei a unes 8'23 ha d'horta.[2] La captació del rec es troba a la dreta del riu al municipi de la Seu, a uns 130 metres del torrent de Leucata, on hi ha una petita presa amb una captació mitjançant arquetes amb reixa.[3] El seu recorregut és paral·lel al Canal del Parc Olímpic del Segre per ambdues ribes ja que és bifurca i desemboca al Segre. Proporciona aigua a unes 8 ha d'hortes de la partida de Sant Ermengol i de l'Illa.[4]

SUD-3. Sector Llevant A

Comprén els terrenys situats per dessota del camí Ral de Cerdanya, entre el portal de Cerdanya i el camp municipal d’esports i té per objecte l’ordenació d’aquest sector de llevant a base de la ubicació d'usos residencials que configurin una nova façana per la zona de llevant de la ciutat a més de determinar la cessió d’una àrea concentrada d’equipaments sota l’actual ubicació del camp municipal d’esports i així ampliar l'oferta esportiva municipal.

SUD-4. Sector Llevant B

Comprén els terrenys situats per dessota del camí Ral de Cerdanya, entre el camp municipal d’esports i la ciutat consolidada i té per objecte l’ordenació d’aquest sector de llevant a base de

PLA GENERAL MUNICIPAL D’ORDENACIÓ DE LA SEU D’URGELL. TEXT REFÓS CTUL 10.07.02

la ubicació d'usos residencials que configurin una nova façana per la zona de llevant de la ciutat a més de determinar la cessió d’una àrea concentrada d’equipaments sota l’actual ubicació del camp municipal d’esports i així ampliar l'oferta esportiva municipal. És intenció d’aquest sector la de determinar la cessió d’una àrea d’aparcament, amb caràcter d’espai lliure, que supleixi l’actual, ubicada sota l’asil de Sant Josep i ampliï alhora l’oferta d’aparcament municipal pròxima al nucli antic on apareixen concentrats la majoria dels comerços de la ciutat.

[5]

Referències[modifica]

  1. «Projecte arranjament del Camí de Sant Ermengol». Ajuntament de la Seu d'Urgell, Setembre 2011. [Consulta: 5 juny 2012].
  2. «Plan de regadíos de Catalunya (2008 – 2020)». Generalitat de Catalunya. [Consulta: 5 juny 2012].
  3. Error de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; no s'ha proporcionat text per les refs nomenades aam200
  4. AAM 2007, pàg. 203.
  5. «Pla General Municipal d'Ordenació de la Seu d'Urgell». Ajuntament de la Seu d'Urgell, 2002. [Consulta: 5 juny 2012].