Vés al contingut

Usuari:Wingspan Shadow/Fundació per a l'Educació Ambiental

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióWingspan Shadow/Fundació per a l'Educació Ambiental

La Fundació per Educació Mediambiental (a anglès: Foundation for Environmental Education (FEE)) és un no-governamental, no-organització de benefici que promou desenvolupament sostenible a través d'educació mediambiental. El cost és actiu a través de cinc programes; Bandera Blava, Eco-Escoles, Reporters Joves per l'Entorn (YRE), Aprenent sobre Boscos (FULLA) i Verd Clau Internacional.

Organitzacions de membre[modifica]

El cost és una organització de paraigua internacional amb una organització de membre nacional pel país que representa COST en el nivell nacional i al càrrec d'implementar programes de COST a nivell nacional. El cost té organitzacions de membre dins 73 països a tot el món.

Quan una organització nacional és acceptada tan membre de COST esdevé “associa membre de COST”. Dins 3–5 anys d'afiliació de COST, l'organització ha d'esdevenir “membre ple de COST” (quin significa que el plenament ha implementat com a mínim dos programes de COST).

A més el nacional associa/organitzacions de membre de COST plenes, organitzacions d'institucions/internacionals o altres organitzacions nacionals també poden esdevenir afiliar membre de COST, i COST , a més, té algunes persones individuals com honorary membre de COST.

Història[modifica]

La Fundació per Educació Mediambiental va ser establerta dins 1981 mentre la Fundació per Educació Mediambiental dins Europa (FEEE). Tanmateix, al seu 20è aniversari assemblea general, va aguantar dins Copenhaguen dins 2001, l'organització decidida, a causa de créixer interès d'Europa exterior, per esdevenir més global i va deixar caure "Europa" del seu nom per esdevenir la Fundació per Educació Mediambiental (COST).

El Programa de Bandera Blau era al principi una idea francesa va llançar dins 1985 dins França. Dins 1987, la idea de l'esquema de premi va ser presentada a COST. Enguany era també l'Any europeu per l'Entorn iniciat per la Unió Europea, Bandera tan Blava va ser llançada en el nivell europeu (10 països) en una societat entre COST i la Comissió europea.

Dins 1987, hi hi havia només cinc COST nacional organitzacions de membre (Itàlia, Espanya, França, Alemanya i Dinamarca). Després del llançament de Bandera Blava en altres sis països europeus, el cost començat per requerir organitzacions com membres de COST per tal de córrer Bandera Blava. En el tardà 1980s i en el començament del 1990s, els canvis constitucionals grans van ser fets per COST.

Dins 1994, el Eco-Escoles i els Reporters Joves pels Programes d'Entorn van ser implementats mentre segon i tercers programes de COST.

L'Aprenentatge sobre Boscos (FULLA) el programa va començar dins 2000 i el Programa Clau Verd dins 2003. Eren ja a nivell nacional existint programes abans que allò però va ser implementat aquests a anys mentre programes de COST amb l'ús d'extern steering comitès.

En el mid-1990s un co-operació amb Programa d'Entorn de Nació Unit (UNEP) i Organització de Turisme Mundial (UNWTO), va ser establert i un manual per administració de zona costera amb l'exemple de la Bandera Blava va ser produït. Amb un suport més llunyà d'UNEP, els tallers van ser aguantats en Caribbean, Àfrica i Asia. Un interès va créixer ràpidament en el Caribbean l'àrea i un interès molt sòlid va ser mostrat de Sud-àfrica.

Dins 2003, el cost va signar un “Memoràndum de Comprensió” (MoU) amb UNEP que "formalitza relació que està molt de temps entre UNEP i COST i proporciona un marc per terme llarg co-operació en àrees de l'interès comú que relaciona a educació, formació i conscienciació pública per desenvolupament sostenible globalment". Aquest MoU proporciona una base sòlida per furthering la feina ja empresa en col·laboració entre COST i UNEP, en particular amb relació a la introducció de programes de COST i va associar activitats, particularment en països en desenvolupament i aquells amb economies dins transició.

Un altre MoU va ser signat dins 2007 amb l'ONU Organització de Turisme Mundial, on especialment el turisme va relacionar els programes de COST va ser reconegut.

El fons de Bosc Global del cost[modifica]

Mentre una organització que promou desenvolupament sostenible, el cost va establir el Fons de Bosc Global a emissions de CO2 de l'offset de viatge. Això no-fons de benefici inverteix 90% del seu ingrés directament a plantada d'arbre i altres esforços d'indemnització del CO2 que són combinats amb activitats d'educació mediambiental.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Categoria:Organitzacions paraigua