Vés al contingut

Usuari Discussió:Nereagcdomus

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Article mates[modifica]

Hola Nereagcdomus,

Alguns comentaris de l'article de proves sobre el cercle:

  • Com a introducció, la definició original que hi ha a la pàgina de la Viquipèdia (Cercle) és ja molt bona. Jo potser la deixaria com estava, o en tot cas l'ampliaria amb la teva aportació a continuació de la definició actual.
  • A la secció «Parts» que has afegit, el text «El cercle està format per diferents parts» hauria d'anar sense negreta. Recorda que segons la guia d'estil de la Viquipèdia la negreta s'utilitza només a la introducció.
  • El nombre pi en matemàtiques s'escriu amb la lletra grega π minúscula. Modifica-ho a la secció «Longitud i àrea».
  • En aquesta mateixa secció «Longitud i àrea» hi podries posar el text de l'article original que hi ha al final de la introducció: «Si tenim en compte...».
  • Finalment, pel que fa a les referències, caldria que les mencionessis dins del text. Per exemple, si la secció «Parts» l'has tret del llibre de text d'ESO 3, pots posar la referència al final de la frase «El cercle està format per diferents parts» utilitzant l'eina «Cite». El mateix per les altres referències, tot i que recorda que un blog no és una referència fiable i que a la referència a l'xtec hi falta l'enllaç.

Endavant! --Habicht (disc.)


Hola,Nereagcdomus,

Aquí tens alguns comentaris sobre els aspectes lingüístics del teu article sobre el cercle:

  • En l'oració "Si tenim en compte que es pot considerar un cercle com un polígon regular d'infinits costats l'apotema del qual...", com que és tan llarga, jo la iniciaria d'aquesta manera: "Es pot considerar un cercle com un polígon regular...". Després de "circumferència", faria un punt i seguit. Després, començaria una altra oració amb majúscula inicial: "L'àrea d'un polígon regular és igual a la meitat del producte del seu perímetre per la seva apotema:"
  • Després, a l'altra línia, jo posaria:

"Per tant,

A= P·ap/2"

A veure què en pensa dels canvis l'usuari Habicht.

  • Finalment, cal utilitzar el verb "ser" en l'oració: "El centre, punt que està a la mateixa distància de la resta." És a dir. cal escriure: "El centre, punt que és a la mateixa distància de la resta.", ja que el verb "ser" expressa la mera situació d'algú o alguna cosa en un lloc, tal com pots consultar al portal Optimot, per exemple: https://aplicacions.llengua.gencat.cat/llc/AppJava/index.html

Bona feina. Ànims!

--Linguacat (disc.) 10:58, 30 maig 2019 (CEST) linguacat[respon]