Verdnou

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióVerdnou
Dades
Tipuscooperativa de consum Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaassociació voluntària Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2003

Verdnou (inicialment anomenada Verdneda) és un grup de consum agroecològic que va començar a funcionar l'any 2003 per diverses famílies del districte de Sant Martí de Barcelona, i es va legalitzar com a entitat sense ànim de lucre un any després.[1] Es va crear a partir de les trobades que se celebraven en un club gastronòmic, dins d'un espai ocupat al barri de la Verneda. El nombre de persones associades al llarg dels anys és oscil·lant però se situa entre les 20 i 30 unitats familiars. Aquestes famílies (auto-denominades Unitats Familiars o "UFs") consumeixen productes de temporada i conserves i altres béns de consum de productors amb certificació ecològica, de proximitat i d'iniciatives que respectin el comerç just.[2]

Molts dels membres inicials estaven vinculats d'alguna manera a l'educació o a espais socials del barri de la Verneda i de Poblenou, i s'interessaven per aspectes socials i mediambientals. Per aquest motiu, als llarg dels anys les causes reivindicatives relacionades amb l'educació també han sigut d'interès del grup.

Referències[modifica]

  1. «Mapping agro-food consumption groups in the city of Barcelona». Proceedings of the XXVI ESRS Congress. Aberdeen: The James Hutton Institute., 2015.
  2. Cooperativisme i agroecologia a Barcelona : 25 anys, 1993-2018. 1. ed. Barcelona: Comanegra, 2018. ISBN 9788417188733.